1. 2

  Het PVVee zal dat niks uitmaken, die kopen maar al te graag de kiloknallers, maar ondertussen wel vol verontwaardiging zijn als in Hart van Nederland weer een baasje van een mishandeld huisdier aan het woord is. Ze zijn tegen dierenmishandeling, maar alleen als dat niet ten koste gaat van goedkoop vlees. Dat Graus een hypocriet eerste klas was, was allang bekend.

 2. 3

  Dit is allemaal zo voorspelbaar dat ik even offtopic ga en constateer dat alweer de tweede vinvissoort “Red List species of the day” is binnen twee maanden. Graus is dus niet de enige die een beetje de sexy dieren uitkiest voor bescherming.

 3. 4

  Ik doe het niet graag, maar hier moet ik het toch voor de PVV opnemen. De pro bio-industrie standpunten komen namelijk sowieso uit de koker van het CDA, dus dat ze niet mee stemmen kan ook gewoon een coalitie afspraak zijn.

 4. 5

  @4: dat maakt de PVV/Graus toch niet minder hypocriet? Ze zijn precies hetzelfde als veel andere politici, terwijl ze daar zo graag op afgeven.

 5. 6

  @4 wageffe, PVV behoort toch niet tot de coalitie, maar gedoogt die slechts. PVV-er Graus gedoogt dus het bio-industriestandpunt van CDA/VVD. Tegelijkertijd profileert hij zich als chef animal cops. Je zou het hypocriet noemen als het geen Limburger was.

 6. 9

  Ha ja, bijna vergeten..da’s nou de eerste keer dat iemand me echt blij maakt met een dooie mus :)
  Heeft Tom America daar samen met Jan Hanlo niet ooit een requiem voor gemaakt?

 7. 10

  @5
  Naar mijn weten hebben ze nooit geroepen dat regeer concessies niet deugen.
  Misschien hebben ze van het CDA de animal cops wel gekregen als ze niet te hard tegen de bio-industrie zouden ageren. We weten het gewoon niet.

  Het feit dat we dit niet weten is weer wel inconsistent, omdat ze altijd fel tegen ‘achterkamertjes politiek’ waren.

  @7
  Misschien zouden ze het best toegeven dat het een regeer concessie is als je het ze vraagt. Dat is volgens mij niet gebeurd?

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind de PVV over het algemeen een inconsistente en hypocriete partij. Ik vind dit alleen niet zo’n sterk voorbeeld.

 8. 11

  @10:

  Graus stelde in een reactie dat de PVV voor afbouw van de bio-industrie is, maar dat de Kamer daar nu eenmaal niet over gaat.

  ‘niet zo’n sterk voorbeeld?’ Ahem…

 9. 12

  Waarschijnlijk bedoeld hij hiermee gewoon dat het in het regeerakkoord is afgesproken en drukt hij zich onhandig uit. Feit blijft dat CDA sowieso niet zal accepteren dat de bio-industrie wordt aangepakt, dus wat de PVV echt vindt kunnen we gewoon niet concluderen.

  Bovendien is dit voor PVV standaarden sowieso een zwak voorbeeld van hypocrisie.

 10. 14

  Sargasso heeft volgens mij al eens een lijstje opgemaakt met hoe er gestemd werd door de PVV op moties die met dierenwelzijn te maken hebben. Als ik me het goed herinner dan werd er tegen (dierenwelzijn) gestemd waar dat maar kon. Wat de PPV doet -nu dan via Graus, is iets geheel anders als wat ze zeggen. Iemand die dat oude topic weet op te vissen? Ik vermoed dat we Steeph moeten aankijken…