1. 1

  Belasten. Ontwijken onmogelijk maken. Ontduiken keihard straffen en ‘pluk ze’-wetgeving op zetten, gevangenisstraffen voor fiscalisten die hierop adviseren. Hoe moeilijk kan het zijn?

 2. 2

  @1: Politieke onwil, gevoed door de ijdelheid/illusie zelf ooit van dat bevoorrechte clubje deel uit te mogen maken.
  En als je dan tĂČch daar terecht komt, ben je dan echt gelukkig? Meestal niet, dus waarom zou de rest dan wel happy mogen zijn? En dan ga je maar door met eikelen en naar beneden trappen.

  Vergeet niet dat wie zo lang in een leugen ten koste van zichzelf heeft geleefd erg moeilijk de waarheid onder ogen kan of wil zien. Dat erkennen betekent namelijk ook dat je zelf al die tijd fout hebt gezeten, en dat is voor de meesten een stap te ver. (bovendien is in de loop der jaren links heel sneaky als niet stoer geframed)
  Een duidelijk voorbeeld daarvan zijn al die oorlogsherdenkingen die (in Nederland dan wat minder) veelal ontaarden in militair vertoon en verheerlijking van het mechanisme dat juist die ellende veroorzaakt.

 3. 6

  @1: “hoe moeilijk kan het zijn ? ”

  Door jarenlang op snurkende politieke partijen te stemmen die dit faciliteerden.

  Rechercheren op bijstandssukkels en aow-ers van 800 euro in de maand, die wel eens bij elkaar blijven slapen, is veel belangrijker.
  Of hardwerkende tweeverdieners die een paar kinderen proberen op te voeden en een toeslagje aanvragen, neem je onmiddellijk te grazen. Zo’n soort land zijn wij.

 4. 8

  @7: Ja joh, lekker toch ? Vroeger kon je voor dit soort thematiek terecht bij de PvdA, GL of SP. Voor zielige mensen is nu even geen tijd. Ga je maar naar Radar. Veel te druk met klimaat, stikstof en de diversiteitsagenda. Je kan ook niet alles tegelijk, toch?

 5. 9

  @8 Misschien moet je nog eens een recent verkiezingsprogramma van Ă©Ă©n van die drie partijen lezen. Of gewoon, het nieuws volgen over waar ze zich mee bezig houden.

 6. 10

  @9: Je reactie getuigt van grote naiviteit en wereldvreemdheid.
  Van mij moet je niks, maar je zou het boekje “Tegen verkiezingen” van David van Reybrouck eens kunnen lezen. Daarin wordt je bijgepraat over de status van democratieen of liever over de uitholling daarvan.

 7. 11

  @10: Tjonge, niet zo gepikeerd, denk aan je gezondheid….

  Maar beter nog: sla die partijprogramma’s mar over, ga op de website van de Tweede kamer maar eens uitvlooien hoe de partijen op die thematiek hebben gestemd. En kom dan hier eens terug met links naar de stemmingsuitslagen die jouw wereldwijsheid bevestigen.

 8. 12

  @10 lol, nee, mijn reactie getuigt er van dat ik wĂ©l weet waar GroenLinks, SP en PvdA zich mee bezig houden. Het is allemaal niet zo moeilijk hoor, de partijprogramma’s zijn gewoon op hun website te vinden. Of ga kijken op de site van de Kamer, zoals @11 suggereert, en kijk wat voor amendementen en moties zijn ingediend. Of Google eens op “Jesse Klaver Piketty” of “SP belastingen” oid.

  O ja, als je toch mocht gaan kijken naar daadwerkelijk stemgedrag, pak dan bijvoorbeeld de site partijgedrag.nl Kun je alle partijen vergelijken, en voor de grap ook eens checken hoe partijen als (pak ‘em beet) PVV en FvD stemmen op de onderwerpen die je noemt in #6 Hint: ze stemmen best vaak (en PVV voor zover ik kan zien vrijwel altijd) met die ‘snurkende partijen’ mee.

 9. 13

  @12: Prachtig Janos en bedankt voor je aandacht en moeite, maar ik zoek wel eens op “afschaffing dividendbelasting”, “Klimaatakkoord Parijs”, “klimaattafels”, “Urgenda uitspraak”, “stikstofmaatregelen”, “steunpakket Griekenland” en “monetaire capriolen van de ECB”.
  Erg lastig en ingewikkeld om te vinden waar die issues in partijprogramma’s aan de kiezer zijn voorgelegd. Dat bedoel ik (en ook van Reybrouck) met democratische uitholling. Ik heb trouwens in 6 PVV en FVD niet uitgesloten. Laat ik het zo zeggen; Iedereen is in hetzelfde bedje ziek.