Google Sets is Smart!

Je vraagt je ook al weer af wie de vierde Beatle was naast John, Paul en Ringo. Je gaat naar Google Sets en vraag naar die drie. Google Sets weet het antwoord: George! Of je geeft drie automerken en krijgt er een heel stel andere terug. Of je geeft Europese hoofdsteden en Google Sets geeft er meer terug!

Hoe doet Google dit? Uiteraard geven ze hun strategieen niet prijs, maar waarschijnlijk kijkt men naar welke keywords er het meest voorkomen in de context van de opgegeven keywords. Nifty stuff! Zie deze post op Google’s discussie forum voor meer details.

 1. 1

  Echt slecht! :-)

  Als ik “bassie” intik dan komt ie niet eens met adriaan!

  enne… Beatrix en Juliana levert ook geen nieuwe info op.

  Amerikaans georiënteerd?

 2. 2

  Bassie vinnik niet gek dat ie niks vindt, das wel een heel kleine set. Bea en Julia is wel gek, daar horen er meer van in de set. Ach, het is nog riesurtsj he. Makkelijkere dingen kan ie wel aan.

 3. 3

  Wanneer je opgeeft Beatrix, Wilhelmina, Juliana, Bernhard krijg je niks, Willem toevoegen en je krijgt wat namen, maar niet direct degene die je verwacht. Er wordt wel herkend dat het om namen draait. Misschien werkt men inderdaad nog met een beperkte dataset (niet de hele google index) en is wat men wel heeft gebruikt engels georienteerd.