1. 1

  Google moet niet zeuren.

  Google betaald Firefox om als standaard zoekengine gebruikt te worden. Ook krijgt Firefox centen omdat de standaard homepage van een verse installatie op google staat.

  Bovendien kan je in IE 7 ook een andere zoek engine selecteren.

 2. 2

  Er is wel een groot verschil. Firefox levert geen besturingssystemen en heeft geen monopoliepositie op de browsermarkt… En google betaald firefox, MS hoeft MS niets te betalen. Dit zou wel eens een gat kunnen slaan in het marktaandeel van Google. Gebruikers zijn nu eenmaal lui.

 3. 4

  Geloof je het zelf? Dat zeiden ze bij Netscape ook. Mensen zijn gigantisch lui. De huidige dominantie van Google is ook alleen maar te verklaren door de luiheid van mensen. Er zijn inmiddels iets betere of minimaal gelijkwaardige zoekopties heb ik begrepen…

  Google maakt zich dus terecht zorgen, aangezien hun grootte ook op een zeepbel is gebaseerd.

 4. 5

  Netscape 4 was de grootste kutbrowser ooit. Iedereen die er meer dan 2 siters mee bezocht heeft, moet dat toegeven.

  Toen MS Internet Explorer 4 uitbracht was dat echt een zegen. Ik kan me nog herinneren dat ik dat over een modem lijntje binnen heb zitten halen. Alleen maar om van Netscape af te zijn.

  Dat ik nu weer vrolijk met FireFox surf bewijst dat je gewoon door een goed product neer te zetten een kans maakt. En als IE 7 op net zo’n manier gehakt maakt van FF als IE 4 van Netscape 4, zal ik ook zonder twijfel weer overstappen.

 5. 6

  Ah, maar er waren toendertijd ook goede alternatieven… Waarom was je daar niet op overgestapt? Waarom, het als 90% van de anderen op IE?

  IE7 maakt trouwens geen gehakt van FF. IE7 maakt gehakt van je CSS-hacks om sites er goed uit te laten zien in alle browsers… Maar heeft nog wel een paar irritante bugs. (Dit vanuit een developer-oogpunt gezien)

 6. 7

  Alternatieven???

  Ik heb HotJava van Sun geprobeerd, de stekker werd uit dat project getrokken voordat je goed en wel doorhad dat ze het in de aanbieding hadden.
  Opera heeft me nooit aangestaan en meer browsers kende ik toen niet. (ja, mosaic en lynx, maar goed, dat is geen optie)

  Volgend mij waren dat alle alternatieven toendertijd.