Google Sightseeing

Google bracht deze week satellietfoto’s van de VS online. Wie bij Google Maps rechtsboven op ‘satellite’ klikt ziet dat de kaart wordt vervangen door een satellietfoto. Onze belgische collega Luc van Braekel (lvb.net) legt het allemaal haarfijn uit. Maar wie even vlug de foto’s bekijkt ziet dat er heel veel is afgeschermd. Waarschijnlijk militaire doelen die daardoor alleen nog maar interessanter worden… (Samir A. zit inmiddels op het puntje van z’n stoel).

klik voor volledig beeldZo vroeg iemand zich af wat die zwart (gekleurde) langwerpige objecten even buiten zijn woonplaats Tucson zouden kunnen zijn? Ik houd het vooralsnog op basins waar de amerikanen de Grote Waternavel kweken om Europa mee te overwoekeren…

Merkwaardige en fraaie vondsten uit de Google Maps worden verzameld op het kakelverse Google Sightseeing weblog. Nationale monumenten, wonderen der natuur en de speeltuin van Michael Jackson: allemaal te zien vanuit de ruimte.

  1. 2

    Het wordt tijd om bezitters van een vijver met daarin de waternavel tot terrorist en daar mee tot ongewenst persoon in ons land te verklaren. Zeker als daar ook nog een uit het buitenland overgekomen dier tussen zwemt. Uiteraard krijgen ze ook nog een verbod om binnen 100 meter van open water te komen.