1. 1

  Hij is wel grappig! Haatzaaisites die zeuren over censuur omdat google ze niet meer opneemt in hun nieuws… Het is wachten op de eerste nazisite die komt klagen!

 2. 4

  Zo te zien indexeert Google Nieuws Nederland Sargasso wel en Geenstijl niet.

  Ik vind dat geen slechte zaak. Je mag toch bepaalde eisen stellen aan je bronnen?

  Politieke voorkeur mag daarbij geen rol spelen, maar filteren op kwaliteit lijkt me geen punt.

 3. 5

  Raven: Politieke voorkeur mag daarbij geen rol spelen, maar filteren op kwaliteit lijkt me geen punt.

  Gezien het feit dat er slechts één categorie nieuwssite geband schijnt te worden (nieuwssites die m.n. berichten over Islam en terrorisme) lijkt me eerder dat er politieke voorkeuren (dan wel angsten) hierin een rol spelen, dan een filter op kwaliteit.
  Volgens het bericht zou Google News trouwens automatisch de nieuwspagina vullen. ‘k Vraag me af hoe je een bot op kwaliteit kan laten selecteren.

  ~ GBA.

 4. 6

  Ik gok eerder dat dit een bij-effect is van de bot. De bot is gemaakt om al-quaida fans te filteren, maar als je dan maar genoeg islam, fundamentalist en bom op je site hebt staan wordt ie automatisch geblocked. Ik begrijp trouwens dat het niet zo zeer gaat om daadwerkelijk censureren, alswel niet toevoegen aan nieuws. Lijkt me iets anders dan die hemelse vrede plein zoekjes waar we het een maand terug over hadden.

 5. 7

  @gba

  Die google news bot is natuurlijk geprogrammeerd om bepaalde nieuws sites te indexeren. Selectie op kwaliteit doe je dan dus per site, niet per artikel.

  Maar zou geenstijl.nl opgenomen moeten worden in google nieuws? Waarom wel/niet?

 6. 8

  Nieuws destilleren uit beschikbare bronnen vind ik een hogere nieuwswaarde hebben dan persberichten gepeperd becommentarieren. En dat laatste is toch wat GeenStijl meestal doet.