Google Ads Marketing Humor

Zoals u wellicht weet, zijn de Google Ads die u rechts ziet staan op Sargasso “context-gevoelig”.
Dat betekent dat Google eerst leest wat er op de pagina verschijnt alvorens de juiste advertenties erbij te kiezen.
Het kan dus gebeuren dat bij een post over film bijvoorbeeld een advertentie verschijnt voor een oppas-centrale. Altijd handig. Maar in feite gewoon de standaard marketing manipulatie.
Soms is het extra opvallend.

Hier een paar interessante voorbeelden.

Voorbeeld 1:
Sargasso scherm voorbeeld - google ad over leger

In een post steekt DP de draak met dhr Bush terwijl deze een soort virtuele meeting had met de National Guard in Irak. De eerste Google ad heeft de volgende tekst:
Soldaatje spelen? Wil jij het leger in? Probeer eerst eens hoe het bevalt!

Voorbeeld 2:
Sargasso scherm voorbeeld Leers Leiderschap

In een andere post schrijft Michiel Maas over de lezing van burgemeester Leers over leiderschap. En gelijk verschijnen daar de bijpassende advertenties met teksten als:
“Onconventioneel leiding geven voor gevorderden” en
“Alles over Leiderschap”.

Voorbeeld 3:
Sargasso voorbeeld scherm politiek 1

Alweer DP aan zet. De link is niet helemaal duidelijk (behalve dan misschien het woord “zinloos”). Maar er verschijnt een advertentie met als tekst:
“Politiek. Alles over politiek. De site over politiek”.

Op zich niet zo grappig. Maar dit is wel duidelijk een lokkertje. Want de site waarnaar gelinkt wordt heeft als url geld-info.nl.
Toch maar even kijken.
Sargasso scherm voorbeeld politiek 2

Ah, nu wordt het pas echt leuk. Want hier hebben de marketing manipulators van geld-info in hun streven iedereen en alles naar hun site te krijgen zich vergallopeert. Er staat een kromme tekst waarin geprobeerd wordt politiek en geld te koppelen. Zo krom dat hij weer leuk wordt:
“In de database van geld-info.nl vindt u alle informatie over politiek De toegang is gratis en met ons onafhankelijke vergelijkingsprogramma kunt u tevens ook alle aanbieders vergelijken op prijs en kwaliteit”.

Mmmm, toch een verkiezingswijzer?

 1. 3

  Reuze interessant om het reclame-algoritme van Google uit te pluizen, maar geen open source vrees ik want dan kijk je met Röntgenogen, so to speak.

 2. 11

  oh wat jammer dat ik de meeste addservers op mijn dns server in een nullzone heb staan, anders kon ik ook meedoen met deze grappigheden, nu blijft het echter bij het vermelden van dat ik de meeste addservers op mijn dns server in een nullzone heb staan.

 3. 16

  Toch vraag ik me serieus af of de opbrengsten van Google Ads opwegen tegen het verlies van morele integriteit. Sowieso zijn internet adverteerders die niet betalen voor kijkers maar alleen voor klikkers een soort freeloaders. Naamsbekendheid wordt op TV wel gekocht, maar op internet niet, dat is zoiets als dat Grolsch op TV adverteert maar de STER pas betaalt als er stijging in omzet is. Ik neig ernaar om dat soort goedkope, luie, risicovermijdende adverteerders te weren.

 4. 17

  Lezers, dat zegt Caprio alleen maar omdat Google zijn vliegticket nog niet betaalt om mee te profiteren van onze bourgondische redactie-uitjes.

  Overigens is het grappig dat Talpa juist met een proefis begonnen door geld voor TV-reclame direct te linken aan omzetstijging. Ik vraag me trouwens af hoe dat model uitpakt.