Goedemorgen Wereld!

Champagne for the socialists following Dutch elections (IHT)
Future uncertain after indecisive Dutch election (Guardian)
Exit polls indicate Dutch ruling party wins parliamentary vote (Xinhua)
Wahlerfolg durch Attacken gegen Islam (FocusOnline)
Dutch election may produce deadlocked parliament (CTVCanada)
Anuncian viaje de Evo Morales a Holanda (Milenio)
Dutch Christian Democrats win vote, need partners (Reuters)
Percée spectaculaire de l’extrême gauche (TF1)

 1. 7

  Evo Morales mag van zijn congres naar Nederland om over de industrialisering van gaswinning te praten? Dat is wel de vreemdste reactie op de verkiezingsuitslag tot nu toe.

 2. 9

  Winst van de SP/verlies van GL deels te danken aan dirty campaign van het Partij voor de Dieren?
  De Partij voor de Dieren is opgericht met steun van enkele SPers: Harry Vos, Niko Koffeman, Krista van Velzen en Len Munnik.

 3. 11

  @Pelayo
  Ga maar Googlen naar de Omroep Nutopia, de mislukte coup bij de Nieuwe Omroep, WakkerDier en het ontstaan van de Partij van de Dieren. Kom je steeds dezelfde namen tegen.

 4. 13

  @mescaline
  Chinezen worden niet graag aan Mao herinnerd.

  Overigens kwam de secretaris van de SP vanochtend voor een radiodebat meteen maar niet opdagen. Tekenend.

  En Van Hulten weet het PvdA-verlies aan de harde persoonlijke aanvallen van het CDA. Deze meneer heeft dus niets geleerd.

 5. 15

  Als Rosenmöller minister moet worden, moet er wel eerst een kabinet met Groenlinks komen: Dat lijkt me niet de meest voor de hand liggende optie.

 6. 18

  Dank je wel carlos; noest werk weer kerel; maar ik kan als definitief gefaald tijkeerling van de veel te schrijnend en te ver gaande uitbestedingeritis, beroepsblindheden en specialismen, aan zaken als geweld ook geweten toevoegen (voor zover dit de definitief laatste keer is dat ik dit alles toch nog eens maar een allerlaatste maal probeer uit te leggen. Want het is helaas niet zo dat ik naam en toenaam nogal niet uitentreure en vaak gegeven heb). Maar vergeefs. Nog nooit is iemand mij komen vragen waarom ik de verkiezingen een schijnvertoningen vind. En mijn om vele andere redenen frequent gemaakte aanbevelingen “Ulrich von Beckerath” te gaan lezen zijn me nog nooit op een bedankje komen te staan. Waarom denk ik dan nochthans dat niet alleen malloten als ik (voorbeeld/exponent van voornoemde culturele verworvenheid ((ikzelf (((en vele zogenaamde primitievelingen ‘met’ mij))) zie het meer als een syndroom)) tot aan en voorbij de verloren-zoon-lading-tors-taak toe par excellence).
  Waar bazel ik over? De almaar schaamtelozer voortschrijdende ziekte bekend als schietzoverheennie oftewel de wereldwijde epidemie die delegatie heet (dutch delegationism of delenegationism is minstens zo gevaarlijk als dutch elm disease).
  Niet voor niets zeggen we geld en geweten maar omdat er een moment kwam dat gewetensvol geld afgeschaft werd (anderhalve eeuw geleden) is geld niet alleen gewetenloos geworden (en dat hebben we geweten) maar moeten we allemaal kiezen voor geld of geweten. ‘Put your money where your mouth is’ word door iedereen ‘ongezien’ aangevuld met ‘or kiss your principles goodbye’. Maar als we ons geld niet van wat we dan wel allemaal zo sanctimoniously ‘mouthen’ (en sommigen ((aan wie wij die gewetenskwelling kunnen aanbesteden om er dan 4 jaar van af te zijn terwijl de zondebokkige kermisknuffels konstant voor de kameras op en neer paraderen)) van ons beroepsmatig)
  De specialisten gaan enorm voor de winst want alleen de absolute winst (dickkktatorschap) berechtigd de onomwonden uitoefening van en het zich aan principes houden. Met kleine maar veel stapjes raak je a: niet te ver van huis, b:
  Door de week en ‘s zondags niet (zoals Plasterk afgelopen zondag zei).

  yep sirry, yeruppy; the ‘yerup’ item at lecolonelchabert which i quoted from as a gift to geert wilders on the peiling item yesterday (about the by him much vaunted judeo-christian values) has accumulated more comments . ..which i haven’t read yet but i wouldn’t be suprised i’ll be comforted by the tiptop fingertoptappery of my favorite lady in the blogosphere, exactly bycause she recognizes VAUNTED JUDEO-CHRISTIAN VALUES for what they are: SHIT! HELL!! PESTILENCE TORTURE DECEIT AND DISEASE AND THE DUMPIEST OF DUTCHNESS IN A SHINY HOLLYWOOD SETTING.

  the above was made possible by the weepies singing ‘gotta have you’

  http://www.theweepies.com/

  “World Spins Madly On” on ABC’s Men In Trees
  The Weepies’ song “World Spins Madly On” will be in the first episode of the new ABC TV show Men In Trees, starring Anne Heche, this Friday, 9/15 at 8 PM (7 Central)!

  New tour dates with Indigo Girls

 7. 20

  En dan te bedenken dat de Trotskisten van Hans van Heijningen c.s. ooit gebedeld hebben om te mogen deelnemen aan de nieuwe partij: GroenLinks. Bij de SP waren ze wel welkom.

 8. 21

  http://www.bartleby.com/61/roots/IE136.html

  http://www.bartleby.com/61/95/V0039500.html
  ETYMOLOGY: Middle English vaunten, from Old French vanter, from Late Latin v nit re, to talk frivolously, frequentative of Latin v n re, from v nus, empty. See eu – in Appendix I.

  leads to:

  To leave, abandon, give out, whence nominal derivatives meaning abandoned, lacking, empty. Oldest form * 1eu 2-, zero-grade * 1u 2-, with variant form * 1we 2-, colored and contracted to *w -. 1. Suffixed form *w -no-. a. wane; wanton, from Old English wanian, to lessen (from Germanic *wan n), and wan-, without; b. want, from Old Norse vanta, to lack, from North Germanic *wanat n. 2. Suffixed form *w -no-. vain, vanity, vaunt; evanesce, vanish, from Latin v nus, empty. 3. Extended form *wak-. vacant, vacate, vacation, vacuity, vacuum, void; avoid, devoid, evacuate, from Latin vac re (variant voc re), to be empty. 4. Extended and suffixed form *w s-to-. waste; devastate, from Latin v stus, empty, waste. (Pokorny 1. eu- 345.)

 9. 22

  @ Nette Heer,

  Ja, prima gesprek gehad. Nu moet ik wachten op de benoemingsbrief door de bisschop: Dat zal nog wel even duren, maar dat is verder een formaliteit.
  Ik zal mijn naam dus binnenkort veranderen in ‘pastor Stijn’ ;-)

  Dank je voor de belangstelling.

  @ Floorjan
  Daar heb je groot gelijk in. CDA-PvdA-GL is een optie, maar ik denk dat er zeker twee opties zijn die meer voor de hand liggen (CDA-PvdA-SP en CDA-PvdA-CU). Ik zie geen reeële mogelijkheden waarin CDA en PvdA niet samen in een kabinet komen: In die zin hebben we als kiezers gisteren Bos en Balkenende aan elkaar uitgehuwelijkt…

 10. 23

  En Van Hulten weet het PvdA-verlies aan de harde persoonlijke aanvallen van het CDA. Deze meneer heeft dus niets geleerd.

  Goh dat is ook mijn verklaring. Noem dan eens één punt in de hele CDA-campagne waarmee JP of Maxime op inhoud scoorden.

 11. 25

  Onder de bende leugenaars is diegene die de oppervlakkige waarheid (‘waarheid’ oftewel schijnwaarheid dus) zegt en de anderen dus het vaakst (niet zozeer maar ook, beleefdst) voor leugenaar uitmaakt de winnaar. Hoera. Primitief gedoe .. . dat helaas gekoppeld blijft aan de o zo, ja allergevaarlijke verworvenheden van onze O ZO ‘vrije’ samenleving: STRAALJAGERS. ps aan mezelf: op mensen als jsk reageren is al even dom; mensen als wij dienen absoluut gescheiden te worden en dat geld voor veel mensen die willens en wetens op elkaars lip blijven zitten. Maar ja, killfile faciliteiten hebben blogs nou eenmaal niet (en de kollectieve pogingen daartoe (also known as rating systems) gaan ook tot nog toe jammerlijk de mist in.

 12. 26

  @pastor Stijn: gefeliciteerd met je nieuwe baan.

  Voor de rest, ik ben erg benieuwd. Ik denk dat CDA veroordeeld is gister om de eerste gesprekken met PvdA en SP te voeren. Mijn inschatting is dat ze daar niet uit gaan komen. Dan is eigenlijk alleen de CU nog een reele optie. Lukt het met CDA, PvdA en SP wel, dan wordt JPB geconfronteerd met een linkse meerderheid in zijn kabinet. Ik denk dat ze dan veel in het werk zullen stellen om dat kabinet zo snel mogelijk te laten vallen en de schuld in de schoenen van links te schuiven.

 13. 27

  GroenLinks kan beter haar naam veranderen in “PPR”.
  De echte Groenen zitten bij de PvdD. De CPNers en PSPers zitten allang bij de SP. De linkse christelijken van de EVP zitten bij de SP en CU. Huidig GroenLinks zou moeten fuseren met D66 of zichzelf moeten opheffen.
  Een ex-lid PSP/GroenLinks

 14. 31

  De PvdA moet niet willen regeren tenzij het CDA er niet bij zit. Elke regering waar ze in gaan met het CDA zal hun meer berschadigen. Die neocons moeten het zelf maar uitzoeken.

 15. 33

  @JSK : Gebrek aan inhoud bij de PvdA campagne misschien?

  Overigens vind ik het heel erg slachtofferig om de schuld aan een ander te geven en bovendien wijst het op een ernstig gebrek aan zelfkritiek bij de PvdA. Wellicht dat deze laatste eigenschap ook een factor is geweest in het land-slide verkiezingsverlies van de PvdA…

 16. 34

  Zucht. Het antwoord op ‘noem eens één inhoudelijk punt van de CDA-campagne’ is niet ‘Gebrek aan inhoud bij de PvdA campagne misschien?’.

  Balkenende ging er vooral prat op dat Bos een leugenaar zou zijn: dat is niet eerlijk. De PvdA ging er idd verkeerd mee om – namelijk: jammeren – maar je kan niet zeggen dat het CDA de ‘overwinning’ (drie zetels verlies voor een zittende premierpartij) heeft verdiend op basis van de laatste drie weken.

 17. 38

  Ook namens mij gefeliciteerd, Stijn. Ik weet niet precies waarover het het gaat, maar ik vermoed een aanstaande benoeming tot een kerkelijke functie? Hetgeen uiteraard een felicitatie waard is. Proficiat!

 18. 40

  Overigens, de uitslag van de verkiezingen biedt een goede kans op een minderheidskabinet van CDA-SP-CU. Het ligt niet erg voor de hand, maar dit kabinet is vrij ‘werkbaar’, zoals dat heet. Zowel op links als op rechts zijn er namelijk altijd wel medespelers te vinden. Bovendien is een minderheidskabinet interessant vanwege het feit dat de Tweede-Kamer dan geen ‘ceremoniële functie’ meer speelt.

 19. 41

  @JSK
  Als je ziet hoe schabouwelijk Bos zich de laatste jaren gedroeg tegen individuele leden van de regering dan denk ik dat hij nog lief is behandeld. Ministers konden zich natuurlijk niet verlagen tot zijn werkwijze, maar in de campagne krijg je het dan gewoon terug. Wat mogelijk ook meespeelt is natuurlijk dat Bos inderdaad een enorme draaier is. Armenië is daar het beste voorbeeld van.

  En CDA qua inhoud? Gewoon duidelijk verantwoordelijkheid opeisen voor het gevoerde beleid, en dat voort willen zetten. Zwak punt was natuurlijk om zich niet te willen committeren aan de succesvolle coalitie, maar daar zijn het christenen voor. Nu de uitslag duidelijk is zie je ze al weer praten over een investeringsagenda, dus de deur naar links gaat open.

  In de toekomst wordt het allemaal natuurlijk nog veel erger. De samenleving zal verder afglijden, de TV wordt nog platter, de opleidingen zullen achteruit hollen en de politiek van links zal dat allemaal versnellen. De moraliteit zal door de bodem gaan. En we zitten niet meer met sociaal bewogen mensen met geld die een morele bovenlaag vormen en met CDA-stemmers, nee de mensen met centen zijn tegenwoordig patsers die geen enkele morele fundering vormen of zich iets aan de gemeenschap gelegen laten liggen, en het Talpa-volk weet echt niet wat een rechtsstaat inhoudt. De linkse elite (merkwaardige constructie) zal verzwolgen worden voor Marijnissen-klonen met nog minder soortelijk gewicht. Kortom: deze verkiezingen waren een eerste stap naar het extremisme en het zal in de toekomst alleen maar heftiger worden.

  De Partij van de Mieren gaat dan bepalen of zij een coalitie vormt met Moslims Go Home of met SP Jan Idool. Nederland valt over de rand, en onthou allemaal dat het op 22/11/06 begon.

 20. 42

  @Nette Heer

  En we zitten niet meer met sociaal bewogen mensen met geld die een morele bovenlaag vormen en met CDA-stemmers, nee de mensen met centen zijn tegenwoordig patsers die geen enkele morele fundering vormen of zich iets aan de gemeenschap gelegen laten liggen, en het Talpa-volk weet echt niet wat een rechtsstaat inhoudt.

  Dat zijn niet de (extreem-) linksen die je beschrijft, maar LPF kamerleden. Je weet wel, het soort waarmee Balkenende met liefde mee in zee ging.

 21. 44

  Ik ben het heel erg eens met JSK, maar ik ben dan ook een meeloper en grote fan van JSK ;P

  De campagne van het CDA is nooit over de inhoud gegaan, alleen maar over de poppetjes. Wat Rutte al eerder heeft gezegd, door zo op de man te spelen wordt het heel moeilijk om nog met het CDA in een regering te gaan zitten. Ik denk dan ook dat PvdA dat niet moet doen met de huidige zetelverdeling. Het volk wil toch CDA-SP-Wilders. Dat wordt weer lachen.

 22. 45

  Wat ik in het verkiezingstopic van gister ook zei: op dit moment, na zo’n 99% van de stemmen, zijn er meer PvdA stemmen dan stemmen op de lijstcombinatie SP/GL (zie bv het overzicht bij de Volkskrant en wikipedia). Als dat zo blijft, ‘verliest’ de SP een zetel aan de PvdA.

  Had de PvdDieren trouwens meegedaan met de GL/SP lijstcombinatie, dan hadden zij nu 3 zetels gehad.

 23. 47

  @45(mezelf): over lijstencombinaties gesproken: een combinatie van Wilders met EenNL, had Wilders nòg een zetel opgeleverd. (Want EenNL heeft 96% van de kiesdrempel gehaald, dus bijna 1 zetel, die naar de combinatie gaat. Omdat Pastors de drempel niet gehaald heeft, krijgt hij de zetel echter niet. Maar ik denk dat hij liever had dat ie via de combi naar Geert was gegaan dan, zoals nu, naar Wouter Bos)

 24. 48

  Tsja, volgens mij vinden de politieke partijen het in het systeem van restzetels moeilijk te doorgronden hoeveel winst er te behalen valt uit lijstcombinaties! Er zijn maar liefst 10 zetels verdeeld op basis van het gemiddeld aan stemmen per zetels.

  Als PvdA had meegedaan aan de lijstcombinatie van SP/Groenlinks, had links dan ook een zetel van CDA kunnen afsnoepen?

 25. 49

  @48, laatste vraag: nee.
  Op zich heeft geen enkele partij nu voordeel of nadeel gehad van de restzetels. (Ik ga hierbij uit van de telling op de Volkskrant site, waarbij de PvdA 33 zetels zou halen, en de SP 26). Zowel SP/GL als CU/SGP hadden hetzelfde gehad. Bij een lijstencombinatie PvdA/SP/GL was de zetelverdeling voor hun nog steeds 33/25/7 (bij de huidige telling; men zou misschien wel heel anders gestemd hebben bij een zo duidelijk ‘wij zijn links hoor’ signaal van de PvdA).

  Bij de huidige tussenstand, en huidige lijstencombinaties, zijn er 8 restzetels verdeeld over de lijsten: de eerste voor de VVD, de 2e en 7e voor het CDA, de 3e en 8e voor de PvdA (waarbij “de media” die 8e dus aan de SP/GL combinatie gaven), 4e voor SP/GL, 5e voor Wilders, en 6e voor D66.

  Het CDA was sowieso niet echt een restzetel af te snoepen; misschien als je totaal belachelijke lijstencombo’s bedenkt (Pastors/PvdA enzo), maar in “reële” gevallen niet

 26. 50

  Bij deze verklaar ik mij zelf politiek dakloos. Na 20 jaar GroenLinks gestemd te hebben stop ik daar mee. Ik heb geen zin meer om steeds te verliezen. “Groen” zit ondertussen bij de Dierenpartij en “Links” zit bij de SP. Het huidige GroenLinks is een soort D66 geworden. Ik voel mij daar niet meer bij thuis. Op de SP of de Dierenpartij zal ik nooit stemmen. Misschien wordt de PSP ooit nog eens heropgericht. Aju.

 27. 53

  Ik zit nu naar Marijnissen bij B&W te kijken. En het gevoel dat ik gisteren had toen Bos over de SP begon, dat die toch zeker in de regering zouden moeten, wordt versterkt: Bos & Marijnissen zetten in op een CDA-PvdA-SP regering met Bos als premier. Zou dat kunnen?

 28. 54

  Het journaal nota bene gaf net deze verklaring (gedachte vd PvdA): als de SP niet in de regering komt en de PvdA wel dan winnen ze nog meer bij de volgende verkiezingen. De SP moet meedoen. PvdA doet nu bewust een stap opzij om CDA-SP te gaan steunen.

  Het verschil tussen politiek, windvaan en slimmigheid is soms niet te vatten.

 29. 57

  @ Snaporaz: Ik weet het niet. Ik denk dat de PvdA als de dood is voor het scenario dat mescaline in #54 geeft: als de PvdA gaat regeren en de SP lekker achteroverleunen in de oppositie wordt de SP volgende keer echt de grootste linkse partij.

 30. 58

  @57: maar wat is het alternatief? SP + PvdA + wie ? En ook : samen in de regering, samen in de oppositie, nu de SP groot is heeft de PvdA sowieso een probleem, en het is enkel door de *eigen* geloofwaardigheid terug op te krikken met duidelijke resultaten…

 31. 59

  @ Snap: Wat het alternatief is weet ik niet. Het zou natuurlijk kunnen dat de PvdA alsong “in het landsbelang” in een regering stapt met CDA en CU. Maar er is ondertussen wel bewezen (D66) dat zo’n actie niet bepaald beloond wordt door de kiezer. Daarom vraag ik me af of ze er aan beginnen. Omdat het risico (kleiner worden dan de SP) wel eens te groot zou kunnen zijn. Maareh.. politici zijn vaak wel wat opportunistischer en meer op de korte termijn gericht dan ik ze inschat, dus ik zal er wel naast zitten…

 32. 61

  Re: HOGE UITKERINGEN EN INVASIE VAN NEDERLAND
  Verzet voor Vrijheid

  Geschreven door Joakim Orton at 06. Nov 2006 19:57:35:

  In antwoord op: HOGE UITKERINGEN EN INVASIE VAN NEDERLAND geschreven door Nilgun at 02. Aug 2006 21:53:30:

  Ik ben voledig amerikaan. Ik ben slechts 22 jaar oud. Mijn moeder komt uit norwegen maar Ik ben hier in de VS opgevoed. Van 2004 to en met 2006 heb Ik in nederland en flanderend gewoond. Ik heb in Gouda,Eindhoven,Leeuwarden,Gent, en Brugge gewoond. Ik heb min of meer alemaal van jullie steden bezocht. Ik heb met veel vershcillende nationaliteiten gesproken en veel meningen gehoord. Ik houd van nederlanders and ook andere europeanen. Mijn nederlandse spelling en gramatik is niet zo top maar ik ben er well fluient in hoor! Ik will niet dat nederland veroverd wordt door moslims of wat dan ook. Het standpunt met immigratie moet veranderen blijkbaar. Maar ook het feit dat in nederland alles mag. Als nederland in het algemeen laat te veel toe, krijgen zij veel te veel problemen. Net als wij tot nu toe gezien hebben. Het islamitische identiteit is veel sterker dan een atheistiche identiteit. Als er weining normen en waarden zijn is het moeilijk om een land te hebben die over zichzelf kunt heersen. Emmigratie voor nederlanders is niet een optie die zal helpen. Eerst begint het met de gewoone mens. Islam nooit steunen. Zwart werk nooit steunen. Nederlandse meiden niet met morrokaanse of turkse kerels trouwen. Wij kunnen de kat niet uit de boom kijken. Het beste manier om nederlanders weer aan de gang te brengen is het gezin versterken. Nederlanders hebben weinig kinderen en in nederland net als in amerika zijn er echt veel familie problemen. Vanwegens deze problemen komt er teleurstellingen van alle kanten in form van drug misbruik enzovoorts en zo verder. Als nederland zo door gaat zal het zeker uitsterven als cultuur, als taal, en als volk. Natuurlijk kan ik nog wat zeggen over dit onvoorstelbaar probleem, maar Ik ik denk dat ik mijn bedoeling overgebracht heb. Fijne dag verder, veel success, en de groeten aan de volk waarvan ik altijd zal houden. Joakim Orton

  ——————————————————————————–

  ——————————————————————————–

  Antwoorden:

  Re: HOGE UITKERINGEN EN INVASIE VAN NEDERLAND Hellen 06.11.2006 21:35 (2)
  Re: HOGE UITKERINGEN EN INVASIE VAN NEDERLAND A.SANDER 06.11.2006 22:34 (1)
  Re: HOGE UITKERINGEN EN INVASIE VAN NEDERLAND Julia 06.11.2006 22:58 (0)
  Re: HOGE UITKERINGEN EN INVASIE VAN NEDERLAND Mara 06.11.2006 20:37 (1)
  Re: HOGE UITKERINGEN EN INVASIE VAN NEDERLAND Barman 06.11.2006 20:57 (0)
  Verzet voor Vrijheid