1. 1

  “het is alsof je van een gebouw springt van 100 verdiepingen, en bij de 50ste verdieping zegt: he tot zover gaat alles prima” De econoom die uitlegt hoe de amerikaan leeft door niets doen -dollars printen- vanaf 11.30 = onbetaalbaar.

 2. 4

  Het is een discussie die we hier op Sargasso net voor de vorige crisis uitvoerig hebben gevoerd.
  Nu, enkel jaren later staat de echte afgrond ons op te wachten.
  Tussen toen en nu heb ik m’n schamele spaarcentjes in vastgoed gestoken met de bedoeling om te verhuren.
  Hoe lang gaat de staat (als de dollar finaal valt) m’n moeders pensioen nog kunnen betalen ?
  Heel die tijd heb ik me op het ergste trachten voor te bereiden.
  Een gewaarschuwd man is er twee waard.
  De schok die ons te wachten staat, is niet te overzien.
  Met een goede voorbereiding zullen we net kunnen overleven en anders word het armoede.
  Dit is bittere ernst.

 3. 7

  het lijkt er toch wel een beetje op dat ‘de mens’ verslaafd is aan apocalyptische beelden. Ik gok erop dat de komende tien jaar ongeveer hetzelfde beeld vertonen als de afgelopen tien jaar: veel schokkend nieuws dat weinig samenhangt met mijn persoonlijke welvaart(-zijn).

 4. 8

  Om te beginnen is het al een spannend weekje mbt het USA schuldenplafond. De pest is dat als dat omhoog gaat de big-bang alleen maar uitgesteld wordt anders is de val van de dollar volgende week realiteit. Anderzijds geeft het (verhoging van het schuldenplafond) wat tijd om te bezuinigen EN de belastingen voor de rijken te verhogen (= minder te verlagen).

  Veel vertrouwen in politieke besluitvorming heb ik niet (heeft de politiek ooit een adequaat besluit genomen? Ik kan het mij niet heugen.), dus als er een accoord komt zal dat verre van toereikend zijn en dus uitstel van excecutie.