God verdacht van stalken ex-junkie

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Goddelijke licht in het Vaticaan (Foto: Flickr/MarcelGermain)

In een rechtszaak die grote gevolgen zou kunnen hebben voor de toekomst van het christendom dient morgen de zitting van Johan Krijgsman (31) tegen God. De Schepper van hemel en aarde benadert de ex-heroïneverslaafde onafgebroken sinds deze in 2007 afkickte. Vele en herhaaldelijke pogingen Hem de deur te wijzen mochten niet baten, en daarom stapt het slachtoffer nu naar de rechter.

“De overlast begon toen ik, na vele lange jaren van overmatig drugsgebruik, in de cel belandde en een hand op mijn schouder voelde. Uit het niets vulde de ruimte zich met licht en ik hoorde een stem die zei: ‘Vreest niet, want Ik ben de Heere, uw God, de Heilige Israels, uw Heiland. Ik zal U bijstaan en Uw redding zijn.'”

Krijgsman: “God was tot mij gekomen. ‘Heb ik weer,’ dacht ik nog.” Met gefronste wenkbrauwen: “Ja sorry, ik heb gewoon niet zoveel met die man.”

Het Opperwezen wist echter van geen wijken. “Hij bleef maar aandringen. Dat ‘ie een God van liefde was en vergevingsgezind, van me hield, een beter plan had, me zou helpen afkicken, aan wonderen kon doen en een de hele reutemeteut. Zo ging het nog wel even door, steeds drammeriger en verongelijkter. Pas toen ik dreigde de bewakers te roepen ging de Almachtige eindelijk weg. Met zichtbare tegenzin, door het ventilatierooster.”

Nog in de gevangenis kickte Krijgsman volledig af, maar ook op vrije voeten gaf de heilige drie-eenheid zich niet zomaar gewonnen. “De Schepper weigert me verdomme met rust te laten. Begrijp me niet verkeerd, de eerste cornflake in je kom met daarop het gelaat van Jezus is leuk, maar als je hele pak er mee vol zit is de lol er al snel af. Ik droom alleen nog maar over dikke koeien, magere koeien en ladders naar de hemel, en word wakker met een tong van vuur boven mijn hoofd.”

De Hagenees kan na drie jaar stalken nauwelijks meer leven. Werkgevers kunnen weinig met de man die permanent door een donkere donderwolk omgeven wordt, en bezoekende engelenkoren konden de woningbouwvereniging niet vermurwen: sinds februari van dit jaar woont Krijgsman op straat. Bij de rechtbank in de Hofstad hoopt Krijgsman nu een straatverbod te bewerkstelligen.

De uitspraak volgt eind april. De Almachtige heeft op voorhand al aangegeven verstek te zullen laten gaan, vanwege ‘een drukke biechtagenda in Noord-Limburg en omstreken’.