Gezag en beschaving

politie logoEr moet een beschavingsoffensief komen met duidelijke eisen aan het uiterlijk van agenten waarmee het gezag van de politie kan worden vergroot. Reden van het toenemende geweld tegen politieagenten is niet alleen de toenemende agressiviteit van burgers maar ook de uitstraling van Nederlandse agenten, die in een aantal opzichten te weinig gezaghebbend is.

Aldus een persbericht van de LPF vorige week.

Wat denkt u, heeft een hoofd met kort haar en zonder piercings of tatoeages meer of minder gezag dan willekeurig welke ander combinatie?

average_male.gifaverage_female.gif

De gemiddelde man en vrouw

 1. 3

  Die bobo’s zonder gezag zitten toch nu in de LPF?

  Lijkt me ook een uitgesproken plek om te bgeinnen met een beschavingsoffensief! Verbeter de wereld, begin bij jezelf/eigen partij!

 2. 5

  Hier in mijn stad hebben we ze niet, maar van die agenten met een baseballpetje op zou ik niet serieus kunnen nemen hoor. Die dingen doen voor mij het geschatte IQ van iedereen die er een op heeft met 15 procentpunten dalen.

 3. 6

  Halve dodo’s die zich voordoen als agenten stralen weinig gezag uit en zijn lid van de LPF. Dat laat het Onderzoeksbureau Nak de Weert weten.

 4. 10

  Dan moeten ze ook taken krijgen waarmee ze respect kunnen verdienen. Als flitser krijgen ze over het algemeen niet veel respect

 5. 11

  Een agent met piercing of tatoeages neem je toch echt niet serieus. Of 1 die slecht nederlands spreekt, of alsof ze je aanspreken alsof je elkaar al jaren kent. En zoals geschreven hier respect moet je verdienen, die heb je niet zomaar.

 6. 12

  NAtuurlijk moet een agent uitstraling hebben, mannelijke agenten met lang haar, vrouwelijke agenten met staartjes ed.
  Het ziet er niet uit.
  En het uniform is helemaal niets!
  Een basketbal petje… brrr.
  Kijk naar de politie van 60 jaar geleden, die liepen rond in een half SS uniform, je haalde het niet in je hoofd daar brutaal tegen te zijn.