Gerechtigheid: Van Anraat krijgt 17 jaar cel

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 InvertedPantsMan

Dat is minder dan je hier krijgt voor het vermoorden van een niet nader te noemen kale columnist.

 • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

“In het bijzonder het toenmalige KBS Holland en Melchemie zouden in de jaren tachtig grote hoeveelheden chemicaliën aan Irak hebben geleverd, meent de stichting Campagne tegen wapenhandel. Ook na het instellen van exportbeperkingen.”

Is dat niet héél simpel na te trekken dan? Of zijn belasting/ exportgegevens e.d. reeds vernietigd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Sigi

Tja, de ene wapenleverancier/handelaar/producent is de andere niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Ishamael

Ja nu hebben we een echte crimineel opgesloten. Heeft Balkenende al eens een lintje gekregen trouwens voor de morele steun aan de bevrijding vanIrak? En hebben we Raegan al postuum geeerd voor zijn bijdrage aan de wereldvrede toen hij de Irak-Iran oorlog fiatte en Irak gelijk wat leuke speeltjes verkocht tegen afbraakprjjzen? Oh sorry, ik vergat onze morele superioriteit even. Hup Balkie! Boe Anraat!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Beasjt

mja, vroegâh kreeg een beetje architect meer…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 larie

Ergens voel ik een hoofdknik in me, zo van eindelijk gerechtigheid zoals de poster stelt. Er gaat vast een zelfreinigende werking vanuit in de “sector”.

De brei van#4 kan ik niet vatten..Het is Balkenende @verrader van hoop…de mondiale rol van Reagan is geen plattidude zoals U stelt (wellicht te oud voor U). Overigens heb ik een knijppop van reagan ergens staan vanwege zijn nutbrain.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Stijn

lol @ larie,
Waar haal je die fantastische links toch altijd weer vandaan?

Overigens herken ik het gevoel wel. Zo iemand als van Anraat roept ook bij mij de meest primitieve haatgevoelens op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 larie

Een van de dingen die wij als mens moeten proberen te kanaliseren en nadien in te dammen en nadien te laten vervliegen @Stijn….haatgevoelens.

Het heeft me decennia gekost mijn adrenaline te beheersen en soms laat ik me toch weer meeslepen in die stroom.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Stijn

Eens met de kanalisering Larie, dat noemen we civilisatie, geloof ik, en ik denk dat ik aan zo iets vreselijk ouderwets toch wel erg gehecht ben.

Maar ik ben ook altijd erg blij met de ongeremde woede om dit soort dingen. Het betekent hoe dan ook dat het me nog iets kan schelen, dat ik niet ´onkwetsbaar´ geworden ben. Gelukkig niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Yevgeny Podorkin

Voor elke gevangen Anraath staan w.s. weer 10 anderen te trappelen. Dat regeringen dit soort criminelen eigenlijk vrij ongehinderd laten handelen en wandelen?…kan beter zal ik dan maar zeggen….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 InvertedPantsMan

lol @ crypto godwin #5

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 El Capitan

Ik heb maar één vraagje: wat is gerechtigheid?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Rik

Deze man heeft het inderdaad wel heel bont gemaakt, heeft NL ook eens een echte eigen oorlogsmisdadiger…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Bismarck

@1: Bedoel je dat de nederlandse staat theo van Gogh vermoorden erger vindt dan tienduizenden koerden vermoorden, gezien de strafmaat?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Ishamael

Wat ik bedoel? Hypocrisie natuurlijk! Van Anraat krijgt straf voor wat iemand anders met zijn product heeft gedaan. Vele regeringen doen hetzelfde, zonder straf. Gaan we kunstmestleveranciers aanklagen omdat hun produkten gebruikt kunnen worden door terroristen? Als de Nederlandse staat 2e hands apaches verkoopt een staat en die pleegt daar oorlogsmisdaden mee klagen we de Nederlandse Staat dan aan voor medeplichtigheid? Nope. Individuen die dit doen, die pakken we, scoort moreel goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Bismarck

@15: Ik bedoelde eigenlijk #1 (InvertedPantsMan), of gebruik je twee aliassen (verarrend voor me)?

Verder denk ik niet dat dit is gebeurd onmdat het moreel goed scoort. Ik hoor nergens triomfantelijk Balkenende verkondigen dat we genocide bestraft hebben (om niet te zeggen dat de oude media angstvallig stil zijn over deze zaak, zeker vergeleken bij bv. die van v. Gogh of Fortuyn).

Wel ben ik blij dat je stelt dat staatsterreur ook terrorisme is, dat zouden wel eens meer mensen mogen erkennen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 InvertedPantsMan

@14 Ik had het meer over die andere columnist die net geen premier werd, maar goed. Nu wil ik v Anraat niet persoonlijk verantwoordelijk houden voor de moord op al die koerden maar de vergelijking zet mij iig wel aan het denken.

 • Vorige discussie