1. 1

  Zo wordt de waan van de dag wel erg onoverzichtelijk. Iemand nog een meer recente studie betreffende geografiekennis? Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook belabberd ben in locaties.

  Doet me overigens denken aan de vakantieman met Frits Bom. Van die mensen die op hun wintersportlocatie rustig het midden van de Middellandse cd aanwezen als verblijfplaats.

 2. 5

  Ik moet zeggen dat ik er waarschijnlijk ook wel een kilometertje of 300 naast zal zitten als ik Irak aan zou moeten wijzen op de kaart. Nou zou ik niet graag een gebrek aan kennis willen bagatelliseren, maar een onwelriekend ‘So What?’ borrelt nu wel degelijk in mij op. Het is niet alsof die Amerikanen erheen hoeven te vliegen, ofwel?

 3. 6

  De opmerking in het artikel dat New York de op twee na grootste staat van de VS is, is slaat de plank finaal mis. Pak ik een simple atlas (GB51) erbij zie ik toch echt wat anders.

  Over de strekking van het verhaal geen kwaad woord.

 4. 8

  Hier, in de geonet quiz van Bismarck..

  Part of northeastern France, bordering Germany, has been claimed by both France and germany over centuries. Why might both lands have wanted these lands?

  1) The European Parliament meets in Stassbourg

  2) It’s rich in iron ore

  3) Excellent grapes are grown there

  4) Strassbourg, the leading city, is very pretty

  Wat een ongelovelijk gelul zeg.. Echt. Het goede antwoord volgens de quiz is nr. 2 natuurlijk, maar dit is flagrante geschiedvervalsing.

 5. 9

  Ja, er zaten meer dubieuze vragen tussen. Maar je kan toch je geografische kennis wel een beetje meten.

  Ik kende ook nog een ander spelletje, dat puur topografisch was (wijs zsm een bepaalde stad aan), maar daar weet ik de url niet meer van.

  Overigens is 300 km naast Irak wijzen wel schandalig, gezien het oppervlak van het land (het is echt groot!) en de makkelijk te onthouden ligging (het grotere Turkmenistan aanwijzen op een blanco wereldkaart is stukken moeilijker).

 6. 10

  Ik meende ook al iets over trekvaarten te lezen :-)

  Which of the following countries uses canals extensively for transportation

  1) France

  2) Germany

  3) Spain

  4) The Netherlands

  Tikje gedateerd wellicht?

 7. 11

  @Spuyt12: Ik had 4175 punten op Azie (level 2, bij level 1 krijg je max 3000 punten, ik had daarbij voor Afrika 2950)!

 8. 13

  Ik doe alles om het gemiddelde in Europa hoger dan dat van de VS te houden he, anders kunnen die domme amerikanen uitspraken niet meer ;-)