1. 1

  Enkele gedachtenflarden die mij bij het lezen van dit artikel te binnen schoten:

  ..en waarom dan niet meteen kweekvlees van mensenvlees, dat schijnt immers erg lekker te zijn.

  ..kweekvlees, de meest ranzige toevoeging in de Dikke Van Dale van dit jaar.

  ..over enkele jaren groeien hamburgers meteen in de vorm van hamburgers, in plaats van koeien. Toch zie ik liever koeien.

  ..doe mij vanuit vegetarisch oogpunt maar een frikadel, want daar zit toch geen vlees in.

 2. 2

  Ik zie ook liever een koe. Ik eet echter liever een stuk vlees uit een fabriek. En dan bedoel ik niet de bio-industrie.

  Ik vraag me af of vegetariërs zomaar op het nieuwe vlees zullen overstappen. De meesten vinden het waarschijnlijk toch een slechte ontwikkeling.

 3. 3

  Kan nooit even lekker zijn.
  Waarmee ik niet zeg dat het geen intressante ontwikkeling is maar volgens mij zijn we als mens nog steeds niet instaat om bepaalde zaken te meten of te zien die mee de smaak bepalen.

 4. 4

  Ach, lekker… Ik wil vooral iets “voor erbij” om op te knabbelen. Dan heb ik net zo lief een vega-burger of wat Vales. Maar dat sappige van een medium/rare biefstukje, dat mis ik dan wel bij die vegetarische artikelen. Die zijn wat droog.

  Maar ik denk dat ik wel over zal stappen op het moment dat dit van de grond komt.

 5. 5

  Het onnodige dierenleed argument komt te vervallen als op deze manier vlees geproduceerd wordt. Het verschil in energie kosten bij de produktie van plantaardig en dierlijk voedsel blijft natuurlijk een reden om geen vlees te willen eten. Verder tonen statistieken ook aan dat mensen op een plantaardig dieet ouder worden en gezonder zijn. Ik zou zelf geen kweekvlees gaan eten, maar ik zie weldegelijk wenselijkheid en een toekomst voor een dergelijk produkt.

 6. 6

  @IPM: Het verschil in energiekosten wordt sterk verminderd doordat er een stuk minder doorheen gaat als “overhead”. (Botten, ademhaling, bewegingen enz.)

  Bij planten zit er ook al een groot stuk overhead in, zoals ongebruikte plantenresten enzo. Zou het kunnen dat beide uiteindelijk equivalent kwa energieverbruik kunnen zijn?

  Zijn plantencellen misschien “duurder” dan dierlijke cellen?