Verstandelijk gehandicapte gebruikt als zelfmoordbom

Een 19-jarige jongen met het syndroom van Down is afgelopen zondag in Irak door terroristen gebruikt als drager van een zelfmoordbom. Amar had het verstand van een kind van vier en werd gedwongen om met een bommengordel om naar een stembureau te lopen. Een ooggetuige zag dat de jongen doodsbang was.
Een verhaal waar je misselijk van wordt:

The poor victim was so scared when ordered to walk to the searching point and began to walk back to the terrorists. In response the criminals pressed the button and blew up the poor victim almost half way between their position and the voting center’s entrance”. (CommandPost)

 1. 4

  Even terzijde:
  Toen de paus in `85 naar Utrecht kwam had men tegen
  protestmensen de eerste laag rond de paus met ‘downers’ afgeschermd.
  Niets is nieuws…

 2. 5

  Volgens mij was er afgelopen jaar ook al zo’n incident. Daar werd toen onder cameratoezicht een Palestijns jongetje door een robot ontkleed en die bleek achteraf ook mentaal niet helemaal 100% te zijn en simpelweg met bomgordel richting grenspost te zijn gestuurd… Ik heb overigens niet de illusie dat dit nou direct nodig is. Er zijn volgens mij genoeg gegadigden die bij hun volle verstand zijn en evengoed een zelfmoordactie willen uitvoeren.

 3. 12

  “Het is niet eerlijk om mensen met een verstandelijke beperking voor zulke ‘karweitjes’te gebruiken.
  Ook al zijn mensen verstandelijk beperkt, meestal zijn die mensen ondanks gedragsproblemen, enz. heel erg lief, maar dat zien die terroristen zeker niet!
  Verder hebben die mensen ook een bepaald talent. Bv. dat ze heel goed kunnen schilderen, een muziekinstrument bespelen, enz. (Dit is natuurlijk niet altijd het geval)
  Ik hoop dat dit niet nog een keer gebeurt, maar die hoop zal wel tevergeefs zijn!!”