GeenStijl Vakansieboek is Ruk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Nog een weekje en dan zijn alle schoolvakanties in Nederland gestart. U gaat op vakantie en neemt mee? Naast de Unox-worsten, pindakaas, kaas uit Gouda, of hagelslag wilt u misschien ook wat meenemen om te lezen of anderszins uzelf of uw kinderen te vermaken. Wellicht dat u aan de nieuwe Saskia Noort dacht of aan die oude van Dan Brown?

De GC-redactie heeft het geheel onbaatzuchtig op zich genomen om het GeenStijl Vakansieboek aan te schaffen voor een recensie. Zodat uw kinderen dit niet meer hoeven te doen.

Om het Vakansieboek kort samen te vatten: het is ruk. En helaas niet omdat dat we zo´n jeuk onder ons middenrif krijgen van de zogenaamde fappagina´s. Als uw vakantie tien minuten duurt, dan komt u hiermee uit. Gaat u langer, dan adviseert de GC-redactie een ander vakantieboek aan te schaffen.

Het GeenStijl vakansieboek is bedoeld als een ´parodie´ op de vakantieboeken van vroeger. Nu weet ik niet hoe oud de GS-redactieleden zijn, maar ik kan me een dergelijk vakantieboek niet herinneren. Of zal ik dat verdrongen hebben, omdat ze zo weinig memorabel waren? In elk geval dit vakantieboek zal Nederland niet lang heugen.

GeeuwSaai
De gebruikelijke prikkelende teksten van GeenStijl ontbreken geheel. De irritatie-factor is dus wél een stuk lager, maar dit maakt het boek ook een stuk saaier. Op internet mag blijkbaar meer dan in gedrukte vorm? Het enige dat overeind is gebleven is de flauwe humor. Misschien werkt dit bij veertig graden celsius, na een toppertje en een breezer ananas?

Het vakansieboek grossiert in langdradige opsommingen van mogelijke vakantielanden, nepliefdesbrieven en tot vervelens toe herhaalde tekeningen van handsignalen om 1, 2, 3 of 4 bier te bestellen. Dit alles is uiteraard bedoeld om uw communicatie met ´de buitenlander´ te verbeteren. Op zich grappig gevonden, maar slecht uitgevoerd. Het lijkt erop dat de redactie moeite had om pagina´s te vullen.

GeenSex
De recepten voor op de camping en de spelletjes zijn eigenlijk nog het leukst. Maar goed, die kun je natuurlijk ook op veel leukere plekken vinden of je kunt gewoon zelf een Sudoku-boekje bestellen. Dat bespaart u de roze pagina´s vol lamlendigheid van GeenStijl.

De meest opmerkelijke, want a-typisch uitgevoerde onderdelen van het Vakansieboek zijn de zogenaamde fappagina´s. Ongetwijfeld bedoeld om de seksuele zinnen te prikkelen, maar knullig verstopt in pagina´s die je apart los moet knippen. Is dit nu de gewaagde GeenStijl-aanpak? De schaarse blote tieten in het boek, alleen te bekijken na het openknippen van de fappaginas?

Conclusie
Zonde van het geld, maar wees blij dat de GeenCommentaar-redactie u geld bespaart. Koop liever het nieuwste boek van Saskia Noort, daar krijgt u rooiere oortjes van. Het Vakansieboek van GeenStijl is zouteloos flauw, totaal ongevaarlijk en zóóó 2006: het is ruk!

Reacties (9)

#1 Michel

Het voldoet dus aan de verwachtingen. Dat is dan weer een pluspuntje.

 • Volgende discussie
#2 Zack

Ik ga em dan toch maar kopen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 m.

wat een nodeloos kwetsend, tendentieus stuk;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Saskia Noort

Rooie oortjes, hihi. Bedankt voor die fijne opsteker, jongens van GC. Wel jammer dat Carlos dit toch wel briljante artikel niet op Sargasso wilde hebben. Maar goed, als jullie eens in Bergen zijn, de limonade staat klaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

Hoho, er zitten tegenwoordig twee meisjes bij GC! :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Obscura

Zijn er citaten van de saaie, flauwe teksten? Daar ben ik dan als GS-hater toch benieuwd naar!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Think Tank op vakansie

Ik miste de normale GS humor en de Van Jole hetze was irritant. Wat je noemt een slap aftreksel :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joost

Je hebt het vakansieboek bij je? Argh!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 TT op vk

Nee, ik zag het even in toen ik wat vakantie literatuur ging aanschaffen. ben toch maar voor Nooit meer slapen van Hermans gegaan ;=)

 • Vorige discussie