GeenStijl doet een Stivoro II

Weesie staat op van zijn stoel en loopt naar muur waar de STIR-cijfers hangen. Daar ziet hij dat hij zich heeft vergist. ‘O… ik was echt in de veronderstelling dat het achttien was.

GeenStijl-akela Dominique Weesie wordt door Vrij Nederland op een onzorgvuldigheid gewezen die ons ook al was opgevallen. Het interview in het weekblad is overigens beter dan de hagiografie van Weesie die onlangs in de Volkskrant stond. Mooi zijn de “beetje dom”-ontkenningen. Publiceren van adressen? Mag Duyvendak niet, maar de publicatie van het telefoonnummer van Stivoriaan Prins is niet Weesie’s schuld. “In eerste instantie had ik niet eens gezien dat daar een telefoonnummer op stond.” De blootfoto’s van Manon Thomas? Weesie wist niet dat ze gestolen waren. “Had Manon ons even gebeld, dan hadden we ze meteen van de site gehaald.”

NB: Francisco van Jole heeft niet meegewerkt aan de totstandkoming van dit artikel.

 1. 2

  Anderhalf uur na publicatie nog steen geen GS-invasie? Zitten ze daar te slapen, of zo? Of probeert de Akela dit weinig vlijende interview ten burele van GS stil te houden?

 2. 4

  De jongens van GS zijn aanhangers van het adagium “any publicity is good publicity”. Dus dit vinden ze allemaal prima, zolang er maar over ze geluld wordt.

 3. 7

  De hetze van rechts tegen alles wat links is vertoont opvallend veel gelijkenis met het McCarthyism van de jaren 50 in Amerika. Dat links niet gewoon eens de rug recht en zegt ‘en nu jullie rechtse crypto fascisten allemaal je bek dicht’ ipv leven onder de angst van Verdonk/Fortuynistisch goedkoop Amerikanismes/Bushianismes is te triest voor woorden. De linkse beuk erin, niet slapjes terugtrekken, gewoon keihard terugneuken, die rechts-populistische pro-Amerika homos.

 4. 9

  Het vergelijken van het huidige Nederlandse politieke klimaat met Amerika in de jaren vijftig, loopt spaak. Associaties met “links” konden werkeloosheid en soms zelfs uitzetting betekenen (vb. Hanns Eisler). Het gebruiken van suggestieve vergelijkingen en hyperbolen, zijn kenmerkend voor een blijkbaar nog steeds zoekend “links” weerwoord op het conservatieve populisme.

 5. 10

  van jole is niet serieus te nemen, de man scheert zijn wenkbrauwen en neemt lenzen speciaal voor zijn media optreden.
  Kakkineus als hij is ( heb ooit een foto gezien van hem reet en de gs boys op de golfbaan ) koopt hij zijn rundlederen schoenen altijd met een extra paar veters omdat dat wel zo verstandig is. oude jongens krentenbrood.
  Saaaaaai.

 6. 11

  @8: Werkloosheid klopt langzaamaan al. Mensen worden in Nederland al tot het nemen van ontslag gedwongen, bij vermeend historisch “links” activisme.

 7. 14

  Bij de term “herenakkoord” komt er een ondefinieerbare en onprettige stroom opwellen. Mijn huig kan het slecht met moeite terugneuken.

 8. 15

  @S’z#5
  Het lijkt interessanter te worden. Ineens veel aandacht. De heren moeten zich dus vaker verantwoorden. Vaker hetzelfde vertellen. Die techniek leidt vroeger of later tot gaatjes waar men in kan springen en hen op onjuistheden, onwaarheden en/of onlogische filosofietjes (??) kan betrappen. Als dat gebeurt gaan ze zich corrigeren. De ‘beetje dom’ ontkenningen zijn het begin.

  De media ‘are going for the kill’

 9. 17

  Inmiddels bestaat er ook gewoon een rechtse kerk, hoor.

  Dat krijg je als je gaat benoemen / hokjes creëert. Wie voor een ander een hokje bedenkt, plaatst zichzelf ook in een hoek. Dat hebben ze bij GS alleen nog niet erg door, geloof ik.

 10. 18

  @Rufus:”konden werkeloosheid en soms zelfs uitzetting”
  Als je het xenofobe thema van rechts bekijkt, zie ik inderdaad het verschil niet zo. Rechts heeft net zo goed een agenda van uitzettingen, ook in Amerika waren de uitgezette vreemdelingen buitenlanders, en in Nederland worden politici nu dus ook allerlei jeugdacties verweten waar ze hun conclusies uit moeten trekken blijkbaar, terwijl Van Baalen er als Hitler adept leuk lekker tussendoor blijft lopen. Dat de proporties in een provinciaals land als Nederland kleiner zijn, ja hallo bieteboer.

 11. 19

  Tuurlijk is GS (soms slappe laffe) trucdoos. Ook soms: vermakelijk. Het gebrek aan wederhelft met ditto trucdoos schrijnt. Caprio en Kaj, u2 bonding ?

  En zie Lagonda & TRS maar eens onderuit de GS-paraplu te krijgen.

 12. 20

  Van Baalen, Hitler-adept?

  Ik verafschuw Van Baalen’s politieke ideeën, die zich ergens tussen de VVD en Wilders bevinden, maar zo’n Godwin vind ik volledig onterecht.