GeenCommentaar houdt van de SP

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Doet Geen Commentaar aan zelfcensuur? Er mag over iedereen geschreven worden, iedereen mag op de hak worden genomen, iedereen mag worden aangesproken op zijn roots, ideologie of fouten in het heden of verleden. Alleen over Jan Marijnissen, de SP of het maoïsme zwijgt Geen Commentaar.

Zelfcensuur? Waarom? (Vraagt een lezer.)

Ik zal het uitleggen.

Zo vinden wij bij de GC-redactie het erg jammer dat Jan Marijnissen niet de alleenheerser is van de Socialistische Partij. De Polder-Mao doet zoveel goed werk, maar hij zou het eigenlijk alleen voor het zeggen moeten krijgen. Er zijn nu zoveel mensen die de koers uitzetten dat het ons duizelt. De SP moet wel de meest democratische partij van Nederland zijn. En dat akkefietje met die hoofdredacteur? Ach, wij hebben bij GC niets met persvrijheid. Dat is zo 20e eeuw!

Peilingen onder de GC-redactie welke politieke partij de voorkeur heeft leveren ook altijd Pekinese of Havaanse uitslagen op, of zelfs honderd procent scores. Ik kan u verzekeren, dat komt echt niet omdat wij bang zijn voor de toorn van Jan. Wij vinden Jan een toffe peer en zouden dan ook niet durven om te suggereren dat het schip van Marijnissen zinkende is.

En de zaak Yildirim? Daar houden we liever onze mond over. Wij doorgronden de Socialistische Partij als geen ander. Leuke mensen die andersdenkenden volledig accepteren. Wij zijn tenslotte ook blij dat een gewaardeerd kamerlid als Harry van Bommel niet de weg inslaat van het populisme. Dat zouden we echt GeenStijl vinden!

Tenslotte zijn wij enorm trots dat de Socialistische Partij erin geslaagd is om, dankzij het afzweren van de afkeer tegen het Koningshuis en de NAVO, nu eindelijk regeringsverantwoordelijkheid te nemen. Het was niet nodig om in te cashen op nationalisme zoals Wilders deed bij de dubbele paspoorten (GC zegt dikke plus!) of handig in te spelen op de anti-Europastemming. Puur op positivisme en eigen kracht is het gelukt: de SP is niet alleen groot, maar doet nu ook eindelijk eens echt mee!

Allemaal even tegelijk: driewerf HOERa voor de SP!

Reacties (7)

#1 Kalief

En daarom zou GeenCommentaar ook een FAQ moeten hebben.

“Bij 30 pro-SP reacties wint een reaguurder een rode SP pyjama.”

Hoe kan zo’n lezer dat nu ook weten?

 • Volgende discussie
#2 Teun

@anonieme lezer: huiluh!

Maar dit commentaar heeft ons nog een overeenkomst tussen de PVV en de SP rijker gemaakt: als je ze niet een 100% open podium geeft of kritiek levert, dan ben je aan het (zelf)censureren en demoniseren. Blij dat je dat even recht hebt kunnen zetten, Astronaut.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bismarck

Ik denk dat “een lezer” zich er waarschijnlijk aan ergert dat Wilders/de PVV er zo vaak van langs krijgt. Tja, zou de SP ook krijgen als ze wekelijks met dieptrieste kamervragen zou komen. Dat vertrouw ik GeenCommentaar wel toe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Kalief

@Bismarck – sarcastisch bedoeld? De SP stelt toch ook een tsunami aan kamervragen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

@4: Klopt. Maar:

– De SP stuurt ze niet per persbericht naar alle grotere en kleinere kranten.
– De vragen zijn minder blaartrekkend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Arnoud

@ 5: je mag best wat positiever zijn over de SP!! ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Mark

Het is vooral maf dat een “lezer” zo’n vraag durft te stellen en niet eens de moeite heeft genomen ons weblog eerst te LEZEN.

Enuff idiots on tha web.

 • Vorige discussie