1. 8

  Het was een goed feest, voor iedereen. Ik heb bijna meer hetero’s dan homo’s gezien, trouwens.
  Het had nog ietsje serieuzer en wat minder pret mogen zijn. Ik vond het nog een redelijke goed-nieuws-show voor een land waar het met de tolerantie achteruit gaat.

  @6 Ook zo’n hekel aan de Zomerparade? En de Loveparade?

 2. 15

  @13 Wat is er nu precies afschrikwekkend aan een vrolijk carnaval? Ontblote torso’s? Oeh, wat schokkend! Protest tegen homogeweld (@10)? Sinds wanneer is betogen tegen geweld ergeniswekkend?
  Hier wordt toch hopelijk niet bedoeld dat homo’s zichzelf maar moeten verstoppen in een hoekje, om de heteroseksuele samenleving, die van blote billen, borsten en seksshops aan elkaar hangt, te behagen?

  @14 Al was de meerderheid wel homo, dan nog is daar toch niets mis mee? Op het Leidseplein lopen iedere dag dronken groepen hetero’s in grote meerderheid rond, en dat haalt mij ook geen zak uit. Zolang iedereen elkaar met rust laat en geen geweld gebruikt is er op geen van beide wat tegen.

 3. 16

  @15: Op de foto zie ik geen uitingen van betogingen tegen geweld, maar wel uitingen van protesten voor meer repressie (straatverboden en langere gevangenisstraffen). Ik zei alleen dat zoiets niet gebeurt op de Loveparade (waar de protesten een veel positiever karakter hadden: vrede, liefde, wederzijds begrip en respect).

 4. 17

  @16 Dat men op de Loveparade geen repressievoorstellen doet, daar heb je gelijk in. Maar de intolerantie jegens homo’s verdiende dit jaar wel wat extra aandacht. Bezoekers van de Loveparade hoeven natuurlijk niet het gehele jaar uit te kijken op straat. Terwijl ik toch niet graag hand-in-hand loop met mijn man, tegenwoordig. Dat deed ik vroeger, zeg: 1998, wel.
  Het pleidooi voor zwaardere straffen voor anti-homo-geweld ten opzichte van andere molestaties zie ik overigens niet zitten. Dat is een vorm van positieve discriminatie van de homoslachtoffers en van positieve discriminatie komen vaak veel problemen. In dat opzicht kan ik mij wel enige wrevel over die uitingen voorstellen, al waren dat op de hele parade maar twee (2!) borden. Akkoord dus, voor een klein gedeelte. Is dit overigens een officieel SP-voorstel?
  Verder hoop ik dat Zack zichzelf nog eens wat nader toelicht, in een reactie op mijn tekst onder #15.