1. 2

  Zelfs bij “radicaal anders” heb je geoefende presentators nodig. Weesie is dat niet en had het wellicht beter aan iemand anders kunnen overlaten. Maar als ie een quick study is zal het wel loslopen.

 2. 3

  Absolute cijfers zeggen mij vrij weinig, zeker na twee weken. Het eerste half jaar zal het wel aanmodderen worden; daarna kun je beginnen met beoordelen. Als ze straks opeens een echte scoop hebben, zal het met die kijkcijfers wel goed komen.

  Ik geloof ook niet dat ze er zelf nou zo mee zitten. Edoch: een beetje vermakelijk is het wel.

 3. 4

  De presentator is dramatisch ( vind trouwens de dikke info balk te overdreven amerikaans ), en objectief nieuws verslaan is er ook niet echt bij.

  Blijkbaar ben ik toch de doelgroep, maar dit is gewoon nog vele malen slechter dan het NOS Journaal of zelfs RTL Boulebard als het om nieuwswaarde gaat..

 4. 5

  @4: Tja, je mag ze toch wel eens aan hun eigen maten houden. Geenstijl maakt er geen probleem van zelf wel op absolute kijkcijfers te beoordelen.

  163.000 kijkers is volgens hun Faaaal! 151.000 kijkers noemen ze flop. Dus wat zullen ze zeggen van de 160.000 die ze zelf afgelopen vrijdag scoorden?

 5. 6

  ’t is een beetje zoals het infantiele RTL Veronique begon onder Lex Harding. Een half jaar later kwamen Joop van de Ende en John de Mol, ruimden de rotzooi op (en schopten Harding de laan uit) en maakten van RTL een nette Libelle zender.
  Zoiets zal ook gebeuren met Powned; het zal een half jaartje duren voordat er iemand aan het roer komt die echt verstand heeft van kijkcijfers (iemand van TROS of van Wakker Nederland) en dan worden Weezie en Castricum met een gouden handdrukje naar Marbella geschopt.

 6. 7

  Ik liep vandaag toevallig Ella Vogelaar tegen het lijf. Aan haar hebben wij deze hele flutomroep te danken, want sinds dat bijna-tv-moment-van-het-jaar gingen ze er bij GeenStijl zelf in geloven, in hun vaardigheden als tv-makers.

  Ten onrechte, zoals Weesie en Castricum dagelijks bewijzen.

 7. 8

  @7 Precies: Castricum doet toch best geniale dingen voor GS. Raar dat het op TV dan niet lukt. Misschien toch omdat je op TV je fragment moet ‘aankleden’ en je er op je blog alleen maar drie regels bij hoeft te typen. Die Weesie is inderdaad tenenkrommend.

  [email protected] trouwens. Ik vond het al raar dat GS de kaken stijf op elkaar houdt over hun nieuwe cross-mediale zusje.

  Zie trouwens ook een geniale column van Rob Wijnberg van vorige week. Meestal zijn ze er bij GS toch als de kippen bij als iemand kritiek heeft.

  Maar ook even in hun verdediging: Misschien helpt het ook niet dat Nieuwsuur het heel goed doet. Als dat een saaie bedoeling was, dan hadden misschien mensen wel doorgezapt.

 8. 11

  @8: “Castricum doet toch best geniale dingen voor GS.”

  Ik heb Castricum bij GS nog nooit op iets leuks kunnen betrappen. Het is altijd ontzettend slappe hap, zonder 1 zinnig woord.

  Hij werkt trouwens niet meer bij GS sinds PowNed. Dat moet van de omroepwet.

 9. 13

  Wat Rutger Castricum doet voor PowNed, doen de Jakhalzen van De Wereld Draait Door al veel langer en beter op NED3. Waarom zou je daar dan tot 23.00 uur voor opblijven?