GeenCommentaar komkommertijd en vacaturebank

Oké, het is komkommertijd. Dat houdt in dat een aantal van onze redacteuren op vakantie is, en dat de bikkels die doorwerken het moeilijker hebben een blogbaar onderwerp te vinden.

Combineer dat met een beetje blogmoeheid en we moeten constateren dat we het hoge aantal van vier blogposts per (werk)dag voorlopig niet vol kunnen houden. We stappen tot nader order dus over op een zomerrooster met minder artikeltjes per dag.

Daarnaast constateert de redactie dat steeds meer redactieleden steeds minder tijd hebben voor GeenCommentaar. Veranderende interesses, steeds veeleisender banen en nog heel veel andere redenen zorgen ervoor dat op den duur het voortbestaan van GC in gevaar kan komen. Dat proberen we voor te zijn door jullie, onze lezers, een oproep te doen: kom bloggen voor GC! En als je jezelf daar niet geschikt voor vindt, dan misschien die discussiezieke vriend, collega of kennis!

Alvast bedankt,

De redactie

 1. 5

  Vacatures in vakantietijd? Zoeken jullie scholieren?
  Wil je een wat meer zekere toekomst zou ik het in de vergrijzing zoeken. Hang eens eens een vacature in het tehuis van oma of opa op.

 2. 8

  @Joy: Dit postje was niet bedoeld als beerput waar iedereen zijn frustratie kon uiten over in het verleden genomen redactionele (en persoonlijke) beslissingen. Dat schrikt af, en het is niet representatief hoe de gemiddelde reageerder/bezoeker naar GC kijkt en hoe de gemiddelde redacteur GC ziet.

 3. 9

  Maar dan blíjf je bezig met het verwijderen van reacties. Nu gaat het ook weer niet over het onderwerp. :-)

  Dat de reactie van een afvallige niet representatief is voor de rest snappen de meeste bezoekers ook wel, denk ik.
  (En gemiddelde mensen bestaan niet.)

  Mij schrikken verwijderde reacties een stuk meer af dan lelijke of niet ter zake doende commentaren.

 4. 10

  @9: Zoals intern door een redactielid gezegd werd: Als ik die reacties zie staan ga ik niet meer reageren op zo’n oproep.

  Daar was ik het mee eens, en daarom haalde ik wat offtopic, afschrikwekkende reacties weg (zoals ook in onze huisregels staat).

  Maar goed, dit postje is toch al zo dood als een pier. En dat is blijkbaar het gevolg als je geen IP-bans uitdeelt.

  Dit soort dingen doen ons zulke beslissingen wel heroverwegen. Het blijft ons weblog en het moet voor de schrijvers leuk blijven. De reageerders zijn en blijven gasten, en die mogen zich wat mij betreft soms wel wat beter gedragen. Zo ook hier. Ons afzeiken op het moment dat we door een moeilijke periode heen proberen te komen is geen goed voorbeeld van je gedragen als een gast.

  Er zijn al redacteuren gestopt, mede door een aantal reageerders en de oeverloze cirkelredeneringen waar we in zijn geraakt.

 5. 11

  En zo begrijpt de argeloze gast een beetje waar het over gaat. Blijkbaar heeft een ex-redactielid (of leden?) een erg cynische veeg uit zijn/haar pannetje gegegven.
  Waarmee we weer on-topic komen: hoe hou je een redactie op sterkte?
  Dat redacteuren komen en gaan is onvermijdelijk. Zelfs de best betalende werkgevers kennen een wisselend personeelsbestand. Alleen is in sommige sectoren de in- en uitstroom heftiger dan bij anderen. Misschien horen weblogs daar ook bij.
  Of een vacature helpt de gelederen te versterken, is nog maar de vraag. Mij is het niet gelukt op die manier de redactie uit te breiden.

  Ook het zo geroemde “netwerken” heeft geen resultaat opgeleverd. Op mij werk (nee, niet het webloggen, maar wat ik buiten de deur doe) is het ook al erg lastig aan mensen te komen. Al ruim een jaar staan twee vacatures open.

  Wat dan? Fusies? Overnames? Ik begrijp dat de GC-redactie het even wat moeilijk heeft de ambities te verwezenlijken. Wel, ik ben bereid een aanzienlijk deel van de redactie over te nemen.
  Kunnen we de onderhandelingen starten?

 6. 13

  Krimp? Ik ben in geen weken niet zo schrijfproductief geweest. De oproep is wat het is, een verzoek aan nieuwe redacteuren. Als die zich aanmelden, graag. Als die zich niet aanmelden gaan we gewoon zonder door.