1. 1

  Klinkt op zich als een niet onredelijke vraag. Ik weet natuurlijk niet of er nog andere gedachtes achter zitten dan de in de brief genoemde en of alle subsidie-ontvangers zo’n brief hebben gehad of alleen maar een selektie en in dat laatste geval: wat voor selektie?

  Dan rest mij nog de vraag: hoeveel van dit soort brieven zijn er gestuurd en wat heeft dat gekost? Nou ja, ik woon niet in Den Haag, dus dit is niet van mijn belastingcentjes gedaan :-)

  Overigens had het de redaktie niet misstaan het 06-nummer van meneer de Graaf onleesbaar te maken.

 2. 2

  Lol. “De PVV is een partij die streeft naar transparantie”.

  Sinds wanneer is de PVV zelf transparant?

  Daarnaast, een gemeenteraad controleert het college van B&W, niet de subsidiestromen.

 3. 3

  De PVV welke graag in het nieuws komt door allerhande subsidies af te willen schaffen vraagt aan ontvangers van subsidie om jaarrekeningen te laten i.v.m. het algemeen zo gewaardeerde transparantie.

  Whahahaha. Die is goed.

 4. 5

  @Erik: daar hebben we de software niet voor bij de hand, anders hadden we dat wel gedaan. Maar het zweeft nu sowieso overal op internet…

  @ontopic: wat mij bevreemdt is dat ze deze informatie blijkbaar niet centraal via de gemeenteraad als geheel kunnen verkrijgen. Is dat nu wel/niet zo?

  En ze kunnen natuurlijk nu gaan miepen dat er iemand gelekt heeft en dat men geen transparantie wil geven.

 5. 7

  David Rietveld beantwoordt wel zo’n beetje al mijn vragen.

  Om het breder te trekken: kan er niet ’s worden uitgezocht wat de PVV de samenleving kost?

 6. 8

  @5: Natuurlijk kan dat wel. Maar het hoofdpunt blijft toch dat de PVV-fractie zijn staatsrecht niet kent: de gemeenteraad controleert het college van B&W, niet losse culturele instellingen.