1. 3

  “Abu Imran” (weer zo’n fantasienaam, tref je vaak aan bij die reli-fanaten) denkt dat de Nederlandse vorstin een absolute monarch is, die wetten maakt, en “denkt te genieten van een hele gemeenschap van onderdanen”.

  Verder kent hij zijn eigen islamitische traditie niet. In het islamitische denken over de verhoudig tussen kerk en staat is er wel degelijk ruimte voor de overheid om op wereldlijk terrein zelf wetgeving te maken.

  Bovendien erkennen zo’n beetje alle islamitische geleerden dat Westerse landen niet-islamitisch zijn, moslims daar een minderheid vormen (gelovige moslims: 2% van de bevolking) en dat men dus in z’n handjes mag knijpen dat men in het Westen vrijelijk z’n geloof mag belijden en in vrede kan leven.

  De aanmatiging ook van zo’n knul, dat hij de regering wel even uitnodigt om hen te vertellen hoe ze de samenleving moeten inrichten.

  Mijn ervaring met moslims, juist van de salafistische slag, is dat ze juist erg bescheiden zijn over hun eigen kunde, en verwijzen naar ‘geleerden’ (vaak in het buitenland, met een encyclopedische kennis van de islamitische traditie). Maar dit ventje en z’n vriendjes zullen allemaal wel even uit de doeken doen hoe het moet!

 2. 4

  Ik vind het wel leuk hoe ze aan de ene kant heel orthodox zijn en aan de andere kant heel geforceerd popi-jopi ‘Shariah 4 Holland’ schrijven.

  De enscenering en de stamelende voordracht deden me ook erg denken aan de oude spotjes van de Centrum Democraten.

 3. 5

  Mooie vergelijking inderdaad. Er mist nog grootmoeders vaas met een stoffig bloemstuk.

  Zit wel een sketch in à la Erik van Muiswinkel eigenlijk:

  “Geloofsgenoten…”

 4. 8

  Wat ik ook zo grappig vind is dat vele gelovigen denken dat mensen die niet geloven (atheïsten) God bewust hebben afgezworen. Het bestaan van het opperwezen is zo boven elke twijfel verheven dat ze denken dat atheïsten hem bewust negeren. Ze weten wel dat hij bestaat, maar kiezen ervoor niet in hem te geloven.

  Niet-geloven is geen keuze.

 5. 9

  @7: ja wat wil je… Het is een godsdienst. In iedere godsdienst zijn contradicties aan de orde van de dag. Daarom heet zo iets ‘geloven’. Dan hoef je niet meer na te denken.

  In het christendom hebben we bijvoorbeeld de dag des oordeels, waarop iedereen, die geen lid van de juiste sekte is, bang voor god moet zijn. Ook die god is tegelijkertijd genadig…

 6. 10

  @9: Hoe zit dat met die god van et christendom, is dat dezelfde als die van de islam, of zijn er twee goden? Hoe kijken de respectievelijke religies daar tegenaan? Of spreken ze zichzelf daarin ook toevallig tegen?

 7. 11

  @10: er is zelfs niet één christendom, waarin de ene ware god alle christenen hetzelfde behandelt. Iedere sekte is het uitverkoren volk, denken geloven ze. De rest kan het wel schudden bij het laatste oordeel. Geluk bij een ongeluk is natuurlijk, dat zij zelf altijd bij de goede sekte zitten….

 8. 12

  Of spreken ze zichzelf daarin ook toevallig tegen?

  Hihi. Ja ze spreken zich daar in tegen, maar nee, dat is niet toevallig, maar dogmatisch.

 9. 14

  @12
  Dat kan wel. Een VN jv heeft eigenlijk geen enkele inspraak what so ever. Doet een beetje leuke toespraakjes houden op middelbare scholen en mag zich bezighouden met… Het is meer een soort promo functie om jonge hartjes te veroveren voor de VN, maar dan weer te klein om daadwerkelijk effect te hebben. Dus laat maar gaan.

 10. 17

  @16: sympathiseren is wat anders dan een echte vriend. En ik vind het wel verontrustend dat zo’n meisje daar uberhaupt vrienden mee wil worden.

  Overigens wil ik wel eens weten hoeveel van de Burkadraagsters in Nederland bekeerde autochtonen zijn. Ik denk dat dat een verrassend hoog percentage zal zijn.

 11. 19

  Ik zie al dat de kennis hier 0,0% is. Ik ben het absoluut niet eens met deze manier van aanpak. Dit is een agressieve manier van de Islam promoten en zo komt de Islam niet bepaald in een goed daglicht. Dat terwijl er duizenden moslims zijn die zich dagelijks inzetten om op een ingetogen manier de ware Islam te verkondigen in woord en daad. Laat ze eerst maar eens zelf begrijpen waar de Shariah voor staat en die uitleggen aan de mensen. Wat de onwetendheid en onbegrip is inmens groot..

  DEN HAAG HOOLIGANS!!!

 12. 21

  @17: een sympathisant is geen vriend. Verder ging het om sympathie voor het invoeren van de sharia. dat is wel heel wat anders dan bevriend zijn met extreme islamisten. Sterker nog: als we hier een shariarechtbank (of je dat ook zou willen noemen) zouden krijgen, die zich uitdrukkelijk alleen met gezinsproblemen in islamitische gezinnen bezig mag houden, en alleen wanneer beide partijen daar vrijwillig aan deel nemen, en beslissingen van die rechtbank ook door een gewone rechtbank verworpen kunnen worden, ben ik daar ook een sympathisant van. Gelukkig doe ik niet aan Facebook, zodat Carel Brendel mij er niet persoonlijk en door associatie van kan beschuldigen voor steniging en meisjesbesnijdenis te zijn.

  Trouwens wel een erg extreem clubje hoor, dat sharia4holland. Ik schrok er wel even van hoor, dat ze mensen oproepen om naar de stembus te gaan. Oeioei, wat als dat maar goed af loopt….

 13. 23

  @22: dat is nog lachwekkender dus. Dat heeft de PVV iig beter begrepen, dat je in een parlementaire democratie de macht alleen maar kunt grijpen door mensen naar de stembus te lokken (buitenlandse interventies daar gelaten).

 14. 25

  Hilarisch. Maar in tegenstelling tot wat de blond gekuifde PVV’er, neo-nazi en loopjongen van Israel en het Zionisme, ons wil doen geloven, is dit gewoon vrijheid van meningsuiting. Als je de meerderheid hebt in het parlement met zo’n standpunt dan mag je de sharia invoeren. Wellicht dat je 2/3 meerderheid nodig hebt maar het is mogelijk om de sharia democratisch in te voeren. Dus dit is niets extremistisch en eigenlijk niets nieuws onder de zon. Goede marketing van sharia4holland. Echter onhaalbaar kwa standpunt.

 15. 27

  Is dit een grap? Deze groep probeert van Nederland en België islamitische staten te maken? Dan kunnen ze wel opgeven want dat gaat echt niet lukken. Gewoon negeren en thuis om de youtube filmpjes lachen.

 16. 28

  @27: of er meteen kamervragen over gaan stellen, natuurlijk, want ons belastinggeld moet toch ergens aan verknoeid worden. “Verbieden die club, in naam van de vrijheid”.

  [/sarcasme]