1. 1

  Grappig. Maar natuurlijk wel oneerlijk omdat je twee verschillende statistische grootheden (percentage gelijke stemmen vs. algemene approval rating) met elkaar vergelijkt.

 2. 2

  Nou, het laat zien dat het Amerikaanse volk het steeds minder eens is met Bush en zijn regering, terwijl McCain het steeds meer eens is.

  Dat is toch wel een redelijk eerlijke vergelijking?

 3. 4

  Alle vergelijkingen op dit vlak lopen mank. McCain moet wel deels de lijn van Bush volgen wil hij de kiezers van Bush niet kwijtraken en met een duidelijker onderscheid van Obama maakt hij meer kans. Zo lopen die dingen toch.
  Dat Bush steeds minder steun krijgt van het volk is al langer een tendens.

 4. 5

  Waarom? De approval rate loopt redelijk in de pas met mensen die voor zijn regering zullen stemmen.

  Het lijkt me juist gevaarlijk om steeds meer mee te stemmen met een regering die minder en minder gewaardeerd wordt.

  Het gaat deze verkiezingen juist om de afvalligen. De overgebleven kiezers van Bush zullen echt niet op Obama stemmen.

 5. 6

  @Jogy

  Ik heb zo’n vermoeden dat de 30% Bush diehards die zog steeds een positieve approval rating geven sowieso op een republikein zullen stemmen itt een democraat. Ann Coulter en co mogen blaten wat ze willen, tegen McCain zullen ze niet stemmen als het er op aankomt.

  Ik denk echter dat het filmpje niet specifiek refereert aan de irrationeel groeiende/grote steun voor McCain m.b.t. tot zijn steun van falend beleid, maar aan de vasthoudende illusie dat de man een ‘maverick’ is?