Geen bal op tv | Abdicatie Benedictus

Serie: ,

COLUMN - Max is bezig met verhuizen, dus heeft de laatste dagen geen seconde tv gekeken. En ook dat hele internet heb-ie min of meer links laten liggen. Vandaar onderstaande sfeerimpressie van een historisch dagje op de redactie van de NOS.

Godverdomme mensen! We gaan vlammen vanavond: ik hoor net dat Paus Dinges dood is. Niet? Hij treedt af! Waarom moet die rotmof nu aftreden? Waarom gaat ie niet gewoon dood? Het is verdomme de plaatsvervanger van God op aarde? God zelf treedt toch ook niet af? Wat een zak! Daar gaat ons draaiboek. 

Goed. Geen paniek. Vorige week trad Beatrix af. Toen hebben we er ook een geweldige avond van kunnen maken. Stuur Karhof maar naar Den Bosch. Kijken of er nog wat huilende katholieken van de Sint Jan springen. Wat? ’t Durp Oeteldonk? Is het carnaval? Des te beter. Geen loslippiger volk dan bezopen katholieken. Zijn er al carnavalskrakers gecomponeerd? Ah, de Oeteldonker Droaîdeuren hadden toevallig een lied uitgebracht. Mooi. Maak een reportage en zet het eronder. Aanstootgevende tekst? Hoe aanstootgevend kan het zijn? Zeg het maar, ik ben wel wat gewend. ‘Jouw priesters hebben aan mijn piemeltje gelikt dus / Brand lekker in de hel Paus Benedictus.’ Hm. Ik zie wat je bedoelt. Gooi er toch maar onder. Een beetje controverse is nooit weg op zo’n dag. De Wereld Draait Door zal Prem wel weer van de apenrots in Artis hebben geplukt. Die gaat ongetwijfeld zeggen dat de Paus een gore pedofiel is en dat hij ‘m laatst nog op bezoek zag bij Jean-Pierre van Geelen. Laat dat maar aan Prem over. Nee? Geen Prem? Roderick Vonhögen? Wie in Godsnaam is Roderick Vonhögen? Hitler Jugend-maatje van Ratzinger? O, die zak aardappelen. De Twitterende priester. Prima. Hebben we niks van te duchten. Die gaat waarschijnlijk vertellen dat de Paus van Dire Straits houdt en elke zaterdagochtend keihard Sultans of Swing door het Vaticaan laat schallen en dat ie dan die hele gitaarsolo mee neuriet. En wat doen Pauw en Schetemannetje? Jesse Klaver? Het honingdropje van GroenLinks? Die heeft toch niks over de Paus te vertellen? Paul van Geest… Ken ik niet. Kerkhistoricus. Aha. Mooi. Daarmee slaan ze dus ook geen deuk in een pakje boter. Prima. Ik zou zeggen: maak een leuk portretje, nodig wat deskundigen uit en over tot de orde van de dag, mensen, er schijnen paardenlullen als biefstuk te zijn verkocht!

Reacties (7)

#1 Yevgeny Podorkin

Marc Ouellet staat bij de bookies op 7/2. Maar er is al een belchinees op het Sint Pieterplein gesignaleerd..

Paul van Geest (de jonge God van Katholiek Nederland) zat ook maar een beetje om de brei heen te draaien = baantjesvrees. Wat dat betreft is het in de RKK nog erger dan in het bankwezen…

 • Volgende discussie
#2 weerzinwekkende klootzak

er sloeg een bliksemflits in het vaticaan vlak na zijn mededeling.

I have been asked was this Resignation of the Pope in accordance with the cycles? Actually yes. 2013 was a Directional Change for the Papacy. It was 230 intervals of 8.6 years. If we take the excommunication of Martin Luther on January 3, 1521, the cycle hit also in 2011.208, The year 2013 was a Directional Change ideally due 2013.358 which is May 10-11th.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Henk van S tot S

De paus maakt de zelfde fout als Beatrix:
Ook hij laat zich opvolgen ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Rigo Reus

Heerlijke stijl, heerlijk toontje, goed op dreef Max!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Rigo Reus

mensen, er schijnen paardenlullen als biefstuk te zijn verkocht! wat ik zei, heeeerlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Dyneaus

Ik kijk alleen als het “Habet duos testiculos et bene pendentes.” -ritueel live en integraal met ons gedeeld wordt.

ff kijken of de aanstaande popie jopie wel ballen heeft. (letterlijk)

Een reconstructie: https://www.youtube.com/watch?v=vUByK6YAA78

De rest van de feakshow kan me gestolen worden. NON Habet!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Max Molovich

@5: ‘een paard heeft geen lul, een paard heeft een penis’ moet ik ineens denken. Dank evenwel voor de complimentjes, Rigo.

 • Vorige discussie