1. 1

  Ik vind die website zelf niet heel usable. Het was heel verwarrend dat je punten eerst verdwenen als je ‘Next’ klikte, en dat pas na een aantal keer proberen, de volgende vraag ook daadwerkelijk geladen werd. Ik hoop daardoor, dat alles goed doorgekomen is, maar zeker weet ik het niet.

 2. 2

  Het toevoegen van notes lukte niet, heb alleen ‘de bollekes’ kunnen plaatsen. Succes met het ontcijferen van de redenering er achter :)

 3. 4

  Jammer dat sommige punten niet in de vragen staan:

  -Een home ( of terug naar het blog) knop onderaan het draadje.

  -De lijst met laatste reacties is erg onduidelijk. Als het druk is met reacties dan kan je na een paar minuten sommige onderwerpen al niet meer zien doordat die dan weggedrukt zijn.
  Een lijst met laatste reacties zoals die van geencommentaar is veel informatiever.

 4. 5

  Als je het leuk vindt (en dat geldt ook voor anderen) dan wil ik je best benaderen op het moment dat onze redesign plannen wat verder zijn om onze ideeën aan je te toetsen.

  Suggesties mogen hier in de commentaren worden gezet. Die zal ik meenemen en vervolgens weer posten ter feedback.

 5. 6

  * De pagina’s laadden steeds erg traag, maar ik geloof dat het nu al een tijdje beter is. De AJAX-preview van comments is nog altijd niet echt snel.

  * Alinea’s ook zichtbaar in preview van comments. Liefst dat zo’n preview er exact uitziet zoals het uiteindelijk geplaatst wordt.

  * Titel aanklikbaar maken, ook als een artikel aan het lezen bent. Anders kun je alleen herladen met Ctrl+R of F5, wat heel veel extra HTTP-requests zijn. Nu moet ik steeds met de hand “#comments” uit de URL halen omdat er nergens op de pagina een link naar het huidige artikel staat.

  * Ik vind nog steeds dat het openen van links in nieuwe vensters de keuze van de gebruiker te veel beperkt. Als ik een nieuw venster wil, gebruik ik de middelste muisknop wel.

  * Ook Laatste Reacties en misschien overzicht headlines in de balk rechts wanneer je een artikel aan het lezen bent.

  * In het waanarchief staat niet de datum van publicatie, alleen de tijd. Dat geldt voor bijvoorbeeld: https://sargasso.nl/archief/2007/08/

  * De Linklijst mag van mij van de voorpagina weg of anders minder prominent.

 6. 8

  Ik zie het anderen niet opmerken dus misschien is het specifiek voor dit systeem, maar…

  Sinds enige tijd roept een comment-edit in plaats van een popup een nieuw scherm op, en wordt je na het editen niet meer terug geleid naar het artikel.

  (Firefox 3.5.2)

  Ander punt: aantal reacties zetten bij het “volledig waan archief”; dat aantal is wat ik oha gebruik als “is hier nog iets nieuws gebeurd”.

  Algemeen: de sargasso-layout is erg specifiek qua breedte: de links-rechts scrollbar pas nadat ik aan beide kanten reeds een grijze band heb (en dat terwijl je na installatie van adblock plus toch al zoveel ruimte overhebt aan de zijkanten… ;-)

 7. 9

  @KJ: Keep ‘em coming, ik wil wel meer horen. Maar wat heb je in gedachten bij user moderatie? Dat vertrouwde gebruikers elkaar mogen modereren? Dan heb je het al snel over verplichte registratie.

 8. 12

  * houdt het mager (niet teveel adds, dan gaat de blocker aan b.v.)
  * ik vind de header altijd erg mooi, ook de variatie erin. Gek maar vind ik blijkbaar toch belangrijk. Ik kijk altijd als eerste als de pagina laadt: welke foto heb ik nou.
  * de reactie editor kan beter (makkelijker links maken en [beperkte] formatting toestaan).
  * ook de editor na submit (correctieeditor) kan beter.
  * preview kan beter
  * lijst met recente comments al heb ik geen idee hoe. Wel graag terug.
  * en het trugvinden van comments (vooral eigen maar ook van anderen!)
  * filteren in draadjes op enkele reaguurders zodat de hoofdlijn van de discussie beter zichtbaar is (flauwekulreacties er dus uit kunnen halen).
  * Misschien andere zichtbaarheid van de discussie al vind ik de platte chronologische volgorde nog steeds het prettigst maar anderen denken daar wellicht anders over.

 9. 13

  @8: (ik wilde zeggen “de links-recht scrollbar *verdwijnt* pas na [ … ]”)

  Handiger markup, dat em en strong blijft onhandig.

  User moderatie of minnen/plussen vind ik waardeloos. Kliek-vorming, incrowd-neuzelarij, “karma whores”.

  Eigen reacties terug kunnen vinden is inderdaad nuttig. Vrijwillige registratie vind ik ook niet echt wat mis mee.

 10. 16

  @Grobbo; je kunt registratie toch iets optioneels maken ? Je hebt al een username en een secret (je email adres), dus waarom niet, bij bepaalde gebruikers na verloop van tijd een popupje met: ik zie dat je hier wat vaker komt bladiebla.. hier heb je een ingevuld dialoogje met username, email adres en als je op submit drukt, ben je geregistreerd. Geregistreerde en ongeregistreerde users werken gewoon naast elkaar – met dit verschil dat ongeregistreerde users geen nicks kunnen nemen van geregistreerde (klein extra checkje per posting).

  Moderatie: vaste moderatoren, meta-moderatoren en user-moderatoren (die modpunten krijgen door meta-moderatoren of door het systeem (veel gepost laatst, met goede moderatie)). Kan gewoon zij-aan-zij met het huidige systeem want ongeregistreerde gebruikers zien moderatie niet en geregistreerde gebruikers hoeven niet te selecteren op score.

  Threading: handig voor als je geregistreerd bent. Viewing-optie die bij default uit staat. Ongeregistreerde gebruikers hebben, alweer, deze mogelijkheid niet.

  Recap: voor ongeregistreerde gebruikers (nu dus iedereen) blijft de site exact hetzelfde, registratie gebeurt heel terloops, moderatie wordt na een kleine aanloop periode gedelegeerd aan vertrouwde mensen, en threading is een viewing optie.

 11. 18

  10bis: ja dus die headerfoto’s zijn zeer goed, eens met HansR.

  Verder ben ik blijkbaar de enige die de kolom met comments niet meer te zien krijgt onder de balk met waanlinks, waar ligt dat dan aan, iemand?

  In het archief zoeken duurt veel te lang omdat je door zovele pagina’s moet browsen, je zou een maand in een of twee pagina’s weergegeven moeten kunnen zien. Daarnaast wens ik de redactie een consequentere tagreflex toe (géén gagreflex) ;-) Voor het terugvinden van comments is Google doorgaans succesvoller dan de zoekmachine hier.

  En dat de spamfilter zo scherp staat is best wel lastig voor een klikmelinker.

  Tot slot ben ik wél erg blij met koppelingen die in een nieuw scherm openen omdat ik dan minder muispijnen krijg.

  Heel veel mag je gewoon houden “as is”, zeker wat betreft de openheid en het niet toepassen van flauwekul als sterretjes geven of user moderatie. De redactie modereert hier nu al prima.

  Succes & bedankt !

 12. 19

  @ S’z: Nee, same here. Het is volgens mij de reden dat de site zo en toe krakend vast loopt waarna ‘ie weer wordt uitgezet.

  Wat betreft die openheid en relatieve ongeregeldheid qua commentaar ben ik het zeer eens. De Joop doet het geregeldere al. Ik kom daar niet voor niets niet tot nu toe. Voor je het weet mag je anderen geen randdebiel meer noemen.

 13. 20

  Alvast bedankt voor jullie reacties. Wat betreft de recent comments: het zal jullie niet ontgaan zijn dat we de laatste tijd iets ehm.. instabiel zijn geweest. Omdat recent comments vrij belastend is voor het systeem staan die nu even uit, net als de leesteller.

  We werken nu aan een oplossing, en die gaat hopelijk op korte termijn komen.

  Dank voor de comment format en edit opmerkingen. Had geen idee dat dit zo belangrijk was. :)

 14. 21

  @ Grobbo: Standaard is het comment-boxje dermate klunzig klein (smal) dat ik meestal op plaatsen druk om het normaal te kunnen nalezen waarna ik de comment-edit mogelijkheid gebruik om de (meeste) fouten eruit te halen.

  Recent wist iemand mij te wijzen op de “Resizable Textarea” addon voor Firefox die ik nu geïnstalleerd heb maar gebruiken doe ik die in feite niet eens want je moet steeds opnieuw resizen. Wat dat betreft is “een minder klunzig klein comment-boxje” misschien een feature request. Voor kleine comments is het misschien juist fijn, maar dit boxje waar ik nu in zit te typen is net iets meer dan helft zo breed als de uiteindelijke vorm waarin dit commentaar staat nadat ik op “plaats reactie” klik.

 15. 22

  Waanarchief dat kan best gecondenseerder worden gepresenteerd, nu ellenlange pagina’s met veel witruimte. Verder grotendeels eens met bovenstaande inbreng … foto’s +++!

 16. 23

  Dankuwel voor het antwoord, vermoedde al zoveel. Wil wel aanraden zoiets even te melden (zoals jullie wel vaker een technisch moment melden).

  ENNEUH DAT WAS GEEN TWINTIG SECONDEN ;-)) Eens ook met #1… ben niet zeker of mijn comments werden bewaard, kan usabilia dat zwart niet van kleur doen veranderen eens er een note werd ingegeven ? Zoals bij elke niet-wetenschappelijke bevraging vind ik het ook nuttig op de eerste pagina te weten welke vragen nog zullen volgen. Nu heb ik alle verbeterpunten opgeslagen in de notes bij wat ik niet goed vond, constructieve niet-azijnpisser die ik dan ben.

 17. 24

  Tot slot : in het ajax reaguurvenster dus graag aub een “take me back to the (updated) thread” knop, if at all possible. Nu doe ik steevast een refresh vd hele Sargasso, en dat kost meer tijd dan nodig. Of een mogelijkheid tot “tussentijds opslaan” of toevoegen comments nadat je op opslaan hebt gedrukt, als het maar een oplossing is ?

 18. 25

  #8 punt 1 op Linux en #10 punt 1 kan ik beamen, FF 3.5.x. Verder krijg ik het idee dat een en ander erop vooruit zou gaan met wat caching. Recente comments hoeven bijvoorbeeld pas te worden ververst als iemand iets nieuws post, en niet bij iedere request. Ook eens met de opmerkingen over de headerfoto, altijd erg leuk om opeens een nieuwe te zien. Reacties van auteur met groen achtergrond zijn super.

 19. 28

  Grobbo, #20: Kunnen jullie die recente comments dan niet ietsje langer cachen? Dat moet al enorm schelen…

  Ik heb in het onderzoek trouwens geroepen dat de header teveel ruimte inneemt, maar de fotos moeten natuurlijk wel blijven;-)

  En #21 en #24 zijn goeie. Oh #25 roept al wat ik roep. Gewoon cachen die handel.

 20. 29

  [email protected] Geheel mee eens.

  Wellicht dat het mogelijk is om een quoteknop aan te brengen zodat je niet met nummertjes aan elkaar hoeft te refereren.

  De standaard recent comments maakt trouwens echt onbegrijpelijk queries, check je slowquerylog maar ‘s.

 21. 30

  Prima aanpak, deze vragenlijst, ook al werkt het javascript traag en zitten er bugs in de code.

  Mis de reactielijst, zoals anderen.
  En, ik mailde het al eens, het zou handig zijn een contactlinkje naar de auteur van een stuk, of de redactie, bij iedere posting te plaatsen zodat lezers iemand van Sargasso opmerkzaam kunnen maken van bijvoorbeeld spelfouten of een niet functionerende url in het artikel.

  Minder ads, is geen overdreven luxe. Als ik op Linux werk is dat geen punt maar soms bezoek ik de site wel eens onder Windows met IE. Geen feest want ze staan overal en maken het laden van de site nogal eens traag. Beter caching werd al ingebracht geloof ik. Overigens werkt de redirect vanaf een reactie-edit ook niet onder IE/WIN.

 22. 31

  Ik vind het heel goed gaan. Maar het kan altijd beter. Wat meer informatieve informatieverstrekking over speciale onderwerpen die de specifieke tendensen aangeven op maatschappelijk terrein. Zowel lakool als in international ogenschouw.

  Verder deponeer flink wat stellingen zodat iedereen zijn of haar heilige mening in het krijgsgewoel kan gooien.

  Serieuse onderwerpen moeten soms echt wat hilarischer worden gebracht. Jullie doen het toch niet voor het kleine aantal van 30 mensen die het gelezen hebben?

  Voor de rest alles goed en wel, we zien elkaar snel, in de kroeg van Truus en Jan, dan kunnen we gelijk tussen het gebabbel aan de bierkan.

 23. 32

  Wellicht een idee om deze feed https://sargasso.nl/comments/feed/ (of de officiële via feedburner) door te loopen naar een openbare google rss reader zodat de recente comments weer zonder extra serverbelasting benaderbaar zijn. Wellicht meteen embedden op een deel van deze site, is dat deel weer terug.

 24. 33

  Wat betreft die quoteknop van #29: dat lost “het S’z probleem” van onbegrijpelijke threads door origineel in het spamfilter hangende en later tussengevoegde reacties op voor zover het de numerieke referenties betreft.

  (Uit het spamfilter geviste reacties voor wat betreft het hier getoonde nummer nummer N.1 en indien nodig N.2 enzovoort geven ook, en in dat je dan weet dat N+1 N.x nog niet gezien heeft geeft het wat meer info. Kon wel eens wat lastig in te passen zijn in de techniek alleen, gok ik)

 25. 34

  Oh, en als simple bug-reportje: momenteel staat de “Klik om te bewerken, Request Deletion” balk er ook na de tijd nog (hij verdwijnt wel na de tijd, maar een refresh brengt ‘m weer terug) en staat sowieso die balk over de kop (de groene balk met de auteursnaam) van de volgende post heen.

 26. 37

  Ter info. We draaien momenteel met een vrij extreme cache vanwege performance problemen. Tevens zijn diverse plugins zoals de recente reacties uitgeschakeld, wederom vanwege de performance.
  Maar……. we zitten nu heel dicht bij de migratie naar een snellere server. We denken nu in dagen, zo niet uren.

 27. 38

  Voor de hand liggende maar die (#36) wil ik juist niet; aangezien ik serieus meen dat mensen die op idioten reageren de grootste idioten zijn staat dan binnen de kortste keren heel sargasso — inclusief ikzelf — in m’n filter en is er niks meer aan. Mijn mentale trutten-filter doet het redelijk, dus houd het daar maar bij…

 28. 39

  Nog niet genoemd hier, maar laat ik het zo zeggen: Nog geen enkele professionele designer (die ook nog eens goed is) die ik ben tegengekomen heeft ook ooit maar een positief woord over gehad voor deze layout. Ik quote: “zelfs geencommentaar zuigt minder”.

  Daarnaast is er een interactie-doodzonde begaan door de leeskolom na de doorklik breder te maken. De leesregel is daardoor langer dan de maximaal prettige leesregel, en het levert verwarring op. Afijn, zoek daar maar eens iets over op op eh… waar was het ook alweer. Ja! Het internet.

 29. 40

  Ik kan er trouwens echt niet bij dat die laatste reacties zoveel databaseload opleveren. Staan alle indexen op de db wel goed?

  Het is toch niet anders dan een “select * from comments order by date desc limit 10”, met een jointje om de titel van de post erbij te trekken?

 30. 42

  @Joost: De laatste reacties leveren sec niet heel veel load op. Het is meer het totaal. Dus als het kraakt, zetten we zoveel mogelijk functies uit.

  Verder triggert een verandering in de recente reacties een refresh van de cache van de voorpagina. En dat helpt ook niet.

 31. 43

  @40
  “Daarnaast is er een interactie-doodzonde begaan door de leeskolom na de doorklik breder te maken.”

  Tja, ik vind vaste breedte sowieso vervelend. Ik bepaal zelf wel hoe breed ik mijn scherm wil hebben, en hoe groot de letters daarin zijn.

 32. 44

  Refresh Cache, performance, sec,load, triggert..The times they are a changing ;)

  And i like it.

  Mijn mening..it’s ok.

  Overigens “mening over de website” had ik in eerste instantie wat breder opgevat. Het gaat dus om de rimpels en niet de “smoel”.

 33. 45

  Ik ben vandaag wat lui, dus heb bovenstaande reacties niet gelezen. Misschien is het al gezegd, maar dan bevestig ik graag dat het bewerken voor reacties wat irritant is. Als je namelijk je reactie opslaat, blijft (iig in Firefox) het bewerkingsveld gewoon staan, in plaats dat je door/teruggevoerd wordt naar het topic waar je op reageerde.

 34. 46

  Mijn suggestie:

  Maximaal drie of vier items tot en met de ‘meer’ op de voorpagina.

  Daarna een stuk of tien items (of misschien wel twintig) met alleen titel en aantal reacties. Dit om er voor te zorgen dat discussies niet doodbloeden zodra het topic op pagina 2 is terecht gekomen.

 35. 49

  @46: Zou voor mij niet werken, mijn aandachtsspanne reikt zelden verder dan de eerste pagina. Korter op pagina 1 betekent minder lang reacties van mij (en ik schijn hier een hoog spamreactiegehalte te hebben. NB graag geen redactionele bevestiging).

 36. 50

  Niet teveel aan veranderen, voor het doel van jullie site voldoet eea prima voor mij, maar qua design ben ik altijd een conservatieve lul geweest, dat dan weer wel.

  De comments rechts terug

  Wat 45 zei.

  En de linkdumps zeker erin laten, vind ik meestal het leukste (al reageert von Bismarck wel erg vaak daar).

 37. 51

  @Joost#39
  Ah, Sargasso moet met de mode mee.

  Dit is straight forward, niet te moeilijk, lekker straight, geen spatsies. Wat willu eigenlijk? Versace?

  Wat betreft die breder wordende regel heb je eigenlijk wel gelijk.

 38. 52

  @48 Grobbo, geen idee wat de vormgeeftechnische naam is.

  Het idee is vooral dat discussie langer warm blijft als de topics ietwat langer op de voorpagina zichtbaar blijven. En dat kan door de wat oudere topics korter te maken.

  Mijn indruk is dat een discussie in de meeste gevallen over is zodra het topic op pagina 2 is beland. Soms wel zonde. (Hoewel het soms nog iets langer overleeft door aanwezigheid op de voorpagina via de ‘recente comments’, maar die circuleren nog sneller.)

  Weet niet of ik met helder uitdruk, bedenk ik.

 39. 53

  @Perik: Daarvoor hadden we ook het lijstje “actieve discussies”. Dat waren postjes van de laatste 7 dagen met de meeste reacties. Hielp.

  In een nieuwe opzet kunnen we gebruik maken van zogenaamde “sticky” posts. Dan blijven ze bovenaan staan, als de redactie dat wil.

 40. 54

  Veel van wat hierboven genoemd wordt is misschien wel waar, maar niet erg belangrijk. Het gaat om de inhoud, en die is meestal saai, soms prikkelend, maar altijd degelijk/doordacht/doorwrocht. OK één puntje dan: is er niet iets wat beter werkt op telefoontjes/pda’s? Dat werkt nog niet helemaal. Technisch niet OK IMHO.

 41. 56

  Het voldoet vooral aan de eisen van een blog. Daar kun je een gezellige kermis van maken, maar dat leidt alleen maar af van de inhoud, waar het bij Sargasso toch een beetje om draait.

 42. 57

  @#39: het gros van de “professionele designers” heeft ons met heel veel brolsites opgezadeld. Flash Quatsch maar ook leuk ogende waar je hernia van krijgt.

  @#30: mezelf hep totaal géén last van de ads. Maar ik gebruik dan ook geen Explorer, zo min mogelijk MS tout court. Qua spel- en tikfouten: voor zover ueberhaupt nodig erop te reageren, zie bv. aparte functie op standaard.be.

  /azijnpisser-modus

 43. 58

  @Perik: voor mij is die “soms wel zonde” doodgewoon “zonde”. Ik vind Sargasso prima zo, zoals er hier wel meer zeggen, en ik vind het ook goed dat jullie (men) niet altijd meedoen (meedoet) met wat iedereen al doet. Zie ook http://www.arnongrunberg.com/announcement/323

  Ik zou zeggen na de eerdere operaties, beperk u nu tot verbeteren bestaande functionaliteiten, herdenk ze waar mogelijk al vanuit innovaties die de toekomst zal opdringen, en veel succes met de migratie !

 44. 59

  @Perik, 52: Heb je een voorbeeld van een site die dat wel goed doet?

  Qua PDA vormgeving: Wat verwacht een bloglezer van een mobiele site?

 45. 60

  Dank u voor uw input! Verder ga ik ervan uit dat iedereen die liever minder advertenties ziet ook voortaan iedere maand contributie overmaakt. Voor niets gaat de zon op (ook al is ie volgens sommigen dood).

 46. 61

  @60. Ik wil wel contributie gaan betalen. Maar niet voor de bijdragen van idioten zoals “Seven”. Is zo iets technisch/administratief mogelijk?

 47. 62

  Qua PDA vormgeving: Wat verwacht een bloglezer van een mobiele site?

  Kijk eens naar de iphone app van Bright magazine, vind ik briljant werken.

  Verder heeft het roemruchte Fark een kek balkje bovenaan de comment mode staan en een handige quote knop (waarbij wat je selecteert na een druk op de knop als quote in je reactie staat)

 48. 65

  BP, voor zover ik weet heeft seven nog nooit een gastbijdrage geplaatst hier, maar je doelt natuurlijk op die honderden reacties, die onbenullige zichzelf herhalende reacties over klimaatontkenning. Ja daar heb je wel een punt, moet Sargasso een burgerpodium zijn voor iedere domme mening of mogen we in de commentaarvelden een ondergrens trekken die hoger ligt dan nu waar enkel de standaard bedreigingen worden gefilterd. Ook ik zie met lede ogen aan hoe het gemiddelde niveau van reaguren door enkelen fors naar beneden wordt getrokken. De kwaliteitsreaguurders zijn er nog wel maar de domme schreeuwers zijn toegenomen. Beleid voeren, u roept maar.

  Overigens deze comment bevat geen vraagtekens omdat m´n toetsenbord opeens fucked up is en dan moet ik mijn pc herstarten en daar heb ik nu ff geen zin in.

 49. 66

  Ook ik zie met lede ogen aan hoe het gemiddelde niveau van reaguren door enkelen fors naar beneden wordt getrokken.

  Tsjee Carlos, ik doe ook gewoon mijn best hoor, gemenerik :(

  Kijk mam, zonder herstarten

  ?????????????????????????????????????????????

 50. 67

  mobiele site:

  de pest met een klein schermpje is natuurlijk het vele scrollen. In zijn algemeenheid verwacht ik dat een mobiele site dat zoveel mogelijk beperkt.

  Om die reden vind ik het irritant als ik op sargasso light eerst langs alle dossiers, links en laatste comments moet. Liever eerst de onderwerpen, dan de waan en pas daarna alle vaste ‘meuk’.

 51. 69

  Meuk is niet kek? But seriously, niets dan lof van mijn kant, hoogstens detailkritiek, bv. als er tijd en goesting is, dan zou enige grondig “tagreflex” deluxe zijn, bv. als je een reeks als “het Saillant” start, dan zou het fijn zijn als je alle items terugvindt via de tag “Saillant”. Kwestie van goede gewoontes erin drillen, het er als redactie over hebben kort voor de groepsknuffel …

 52. 71

  @mb: welk type mobiel heb jij? Volgens mij zie je namelijk niet de werkelijke mobiele site. Daarin is namelijk juist al die “meuk” uitgeschakeld en staan alle de vaste stukken en de waanlinks onder elkaar.

 53. 79

  In aansluiting op Bismarck: maak eens een paar donatie pakketten. Liever geen PayPal trouwens maar dat is wat anders.

  Ik heb net via de Webmeesteres jullie nieuw pakket gezien (top5). Dat zijn geen miljoenen en moet best te dragen zijn met een paar kleine bedragen per jaar van wat reageerders. Houden jullie er nog een etentje of een ijsje aan over ook. Kunnen wij lekker doorgaan met zeuren.

  Doe eens een publiek vastgelegd voorstel. Niet dat vrijblijvende “geef ook eens wat”.

 54. 80

  Doe eens een publiek vastgelegd voorstel

  Ik doe ook mee, wil best 20 Euri in het jaar tegen jullie site aangooien.
  (dan wel met ideal of zoiets, ik heb echt een pleurishekel aan PayPal)

 55. 81

  Nu we het toch over PayPal hebben…

  Ik zie het uiteindelijk niemand zo direct opmerken, maar snapt men algemeen gesproken eigenlijk wel waar dat bedrijf mee bezig is? Om via een bankrekening met PayPal te werken dien je PayPal sinds enige tijd een doorlopende machtiging voor afschrijving van je bankrekening te geven. Je logt in op je PayPal account, maakt geld over, en PayPal incasseert dat rechtstreeks van je bankrekening.

  H. Acker logt in op je PayPal account, maakt geld over, en PayPal incasseert dat rechtstreeks van je bankrekening.

  Weg alle moeizame bescherming die Nederlandse banken aanbieden in de vorm van challenge-response calculatortjes, TAN codes en wat dies meer zij. Zodra je je bankrekening aan je PayPal account hebt gekoppeld bestaat de bescherming van je bankrekening uit je PayPal wachtwoord — of misschien nog erger, uit de bescherming van je PayPal account die je zelf al helemaal niet in de hand hebt maar waar de PayPal server-administrators voor verantwoordelijk zijn.

  Dat is allemaal nog los van de kosten die PayPal rekent enzo. Je bent gek als je via een bankrekening met PayPal werkt. Als je een wat langere PayPal gebruiker bent, nog van voor die machtiging-hersenschade, dan heb je kans dat je nog een code hebt waarmee je gewoon zelf geld op je PayPal account kan storten, maar voor zover ik heb gezien geeft men die nu niet meer uit.

  Creditcard is altijd even onveilig, dus als je met een creditcard via PayPal werkt, swoah. In Engeland en Amerika is het dan ook groot. Maar in Nederland, Duitsland en België met hun bankcultuur slaan ze geen deuk in een pakje boter.

 56. 83

  Enige foutje met Opera (voor mobiel)(maar wel heel storend) was dat klikken op het linkje naar de comments onder een topic terug voerde naar het beginscherm. Maar zo te zien is dat opgelost. Hulde!

 57. 84

  Ik vind de lijst van Laatste Reacties een grote verbetering. Een minpuntje vind ik de lengte van de lijst. Toen ik vanochtend keek om 6 uur keek stond de reactie van Kek,
  https://sargasso.nl/archief/2009/12/09/vrouwen-in-colombia/#comment-398442 , onderaan en hij is nu verdwenen.
  Alle reactie van gisteravond, op andere onderwerpen, kan je niet meer zien op de lijst.
  Op het blog staan een dertigtal onderwerpen. Is dan een lijst met maximaal 9 onderwerpen met laatste reacties dan niet wat te kort? Kan het niet langer? Plaats zat zou je zo zeggen en aan het ijzer kan het ook niet meer liggen.

 58. 85

  @81: Ik zat meer te denken aan de ruim 8 euro saldo die ik nog op paypal heb staan. Te weinig om iets mee te betalen, genoeg om eens wat donaties uit te delen. Voor andere donatiemogelijkheden sta ik ook open natuurlijk.

 59. 89

  Grote opknapbeurt gehad? (nee, had namelijk diverse verbetertips en dergelijke al via die test doorgegeven). Vooral als je met je muis over zo’n bijna volledige laatste reactie heen gaat. Dus je kan een oninteressant domme reaguurder die je niet aanstaat, want die moeten er tenslotte ook zijn, vanaf nu gewoon helemáál laten waar ie was? Wat mooi..
  Kost een paar centen zeker hè?

  Ik heb verder geen dure hobbies. Maar is het goed als ik dan wat dingen uit het kerstpakket opstuur (die ik toch nooit gebruik) zodra ik hem binnen heb? Of toch maar weer een donatie…

 60. 91

  @vandyke: We geven nu de laatste 60 reacties weer. Op een drukke dag is dat echter maar goed voor een uur of 3 vrees ik. We kijken het even aan of we het zo laten of toch nog hoger zetten.

 61. 92

  @91 In de nieuwe opzet van de laatste reacties (op basis van de topics) zou de lijst inderdaad langer mogen. Wat mij betreft, dat is.

  Nog een opmerking: twee advertenties onder elkaar op de voorpagina geeft wel een heel erg groot gat.

 62. 95

  netjes opgeruimd hiero.
  Werk in IE maar zie alleen een overdaad aan dezelfde personen onder de waan van de dag.

  Polderboy Polderboy seven DJ seven DJ Polderboy seven Anton Rene staat gewoonweg raar op de FP en nodigt niet uit tot klikken.
  De advertentie mooi dat het is aangepast naar de idealen alhier ipv de auto maar consumeert erg veel ruimte.
  Zie geen tag cloud maar jullie hebben hem wel.
  Voor de rest prettige avond

 63. 96

  @hemaworstje: weet je snel welke discussies je moet vermijden :-)
  Tagcloud staat momenteel alleen op de pagina met de losse postjes, dus niet FP.

  Advertorial draait nog een paar dagen en verdwijnt dan weer. Is dus geen standaard ruimteverslinder.

 64. 97

  Blog Geen comentaar over stop aids now advertorial die jullie ook voeren..
  Die honderd euro die we hiermee zouden verdienen? Die maken we uiteraard direct over naar de organisatie.

  Jullie vanzelfsprekend toch ook Steeph?

 65. 98

  Die superhandige voorpagina zal een heleboel goodfornothing tochffkijkehits voorkomen. Jullie zullen hits inleveren Steeph, met deze verbetering.

 66. 99

  @hemaworstje: zover ik weet krijgen we voor deze net als vorig jaar geen geld.

  @mescaline: In tegendeel, volgens mij worden mensen er juist door gestimuleerd om vaker in een discussie te kijken. Als je niet weet dat die “leeft”, ga je niet vanzelf alle draadjes af, toch?
  Nu misschien wel.

 67. 100

  Ik denk dat beide waar is (maar wat mij betreft mescaline meer waar) . De ‘tochffkijkehits’ zullen verminderen, maar de kans om iets interessants te missen is kleiner. Stukje kwaliteit zullen we maar zeggen.
  Moet al snel duidelijk worden als je het verschil uitrekend tussen het aantal keren dat de FP wordt ge(re)load en de hits op de onderwerpen in oude en nieuwe situatie.

 68. 103

  Het gaat als een speer idd, mooi! De laatste reacties per post, kunnen die er niet ook gewoon direct onder de post zelf komen – dan houd je de kolom voor de waan… Soepele site trekt bezoekers aan! :)

 69. 104

  Dusssss…. @Steeph, goede Steeph, uitnemende Steeph, (en hier is een hakbijl), dussss… in de ouwe layout met naam+kleiner deel van reactie REMDE dat het aantal page views ?

  WE WANT A PIECE OF THE REVENUES.

  Overigens, die onkwetsbare Berlusconi had iedereen toch ff te pakken.

  Met dit vervolg: “De Italiaanse justitie is onderzoeken begonnen naar tien groepen op netwerksite Facebook die motto’s hanteren als ‘Berlusconi moet dood’.” http://www.nu.nl

  Vrijheid van meningsuiting is hier MINDER gegarandeerd dan bij de Yanks. Mind you.