1. 1

  Dit is zo olie-dom dat het komisch wordt maar ik vind die “not only is there no indication that any crime was committed” eigenlijk ook nogal het expliciete vermelden waard.

  Land of the free…

 2. 3

  Dus ik verkoop iedere dag opnieuw mijn ziel aan de duivel?

  Mijn god een stomme mailinglijst.
  Als die lijst daadwerkelijk zo kritisch is hadden de mensen erachter hem beter dicht moeten timmerren en een geintje als “die en die is gay” is ook nog eens een keer niet schadelijk……

  De computerwereld zoals ik die ken zit iig vol met dit soort grappen.
  Veel succes EFF

 3. 5

  Ik kan uit het bericht trouwens nergens opmaken dat de student gearresteerd is. Wel dat ze een huiszoeking in zijn kamer gedaan en alles dat elektriciteit voor gebruik nodig heeft meegenomen hebben.

 4. 9

  Desalniettemin begrijp ik uit de comments bij dit artikel op /. dat deze jongeman wel degelijk op basis van wat realistischer argumenten verdacht werd van een aantal misdaden. Het lijkt erop dat het enige wat hier echt vreemd is de tekst van het huiszoekingsbevel is, maar aangezien de computer waarschijnlijk door een politieagent met het iq van een politieagent moest worden opgehaald, is die tekst eigenlijk zo gek nog niet. Het simpele feit dat hij unix gebruikte heeft voor zover ik kan nagaan niet geleid tot de inbeslagname van zijn PC.

  http://news.slashdot.org/article.pl?sid=09/04/14/193217

  Desalniettemin lijkt hier van alles mis; zo is het kladblokje waarop hij aantekeningen over de huiszoeking maakte in beslag genomen en op geen enkele lijst van in beslag genomen spullen terecht gekomen en lijkt de arrestatie deels gebaseerd op het feit dat hij met meerdere verschillende laptops gesignaleerd werd, hetgeen klaarblijkelijk verdacht is.