GC’s ZondagMatinee: Google Me

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

In GC’s Zondag Matinee elke week speciaal voor uw kijkgenot een fascinerende documentaire, een spraakmakend TV-programma of een bijzonder (leuk) cabaretfragment.

Google logo (Foto: Flickr/Keso)

What do a cop, a swinger, an Irish priest, an engineer, a father of eight, an Aussie and a gambler have in common?

In de documentaire ‘Google Me’ gaat de Amerikaan Jim Killeen op zoek naar andere mensen die ook Jim Killeen heten. Met behulp van Google zoekt hij contact met ze, om erachter te komen wat hen bindt.

Vermoedelijk heeft iedereen met een internetverbinding weleens zijn eigen naam gegoogled. Maar het idee om vervolgens contact op te nemen met iedereen met dezelfde naam is behoorlijk krankzinnig en creatief. Levert het ook een goede film op?

Zwart-wit
‘Google Me’ is een interessante documentaire, omdat blijkt dat de Jim’s in de film persoonlijke verhalen te vertellen hebben over zichzelf en de wereld om hen heen. De priester in Ierland die hij bezoekt blijkt een grappige man, die het echter ook moeilijk heeft met de schaduwzijden van de Katholieke kerk, namelijk het misbruik van kinderen. Een gelovige man die niet alles zwart-wit ziet is ook weleens verfrissend. Zo heeft iedereen in de film een eigen verhaal.

Wat me persoonlijk wat minder interesseerde was de wijze waarop het maken van de documentaire zelf in beeld werd gebracht. Maar mocht je ook een film willen maken vanuit het niets, dan leer je er nog wat van. Uiteindelijk is het vooral een docu over de connectie tussen mensen en openstaan richting anderen om erachter te komen waarom ze doen wat ze doen. Of ze nu toevallig Jim Kolleen heten en zichzelf gegoogled hebben, of niet.

Hieronder kun je de film ‘Google Me’ zelf zien.

Reacties zijn uitgeschakeld