GC’s Technology Tombola

,

Wetenschappers hebben de eerste interface tussen neuronen en chips gebouwd. Zoals gewoonlijk zijn de mogelijke toepassingen ontelbaar, zoals een biologische computer die zijn rekenkracht uit chips haalt. Een toepassing die wat dichterbij is, is het testen van de effecten van nieuwe medicijnen op neuronen.

Ondertussen komt Samsung komt met Hybride Hard Drive. Een drive met flash geheugen, waardoor een harde schijf slechts enkele seconden per 10-20 minuten werkelijk aan het schrijven is. Dit levert bijvoorbeeld een ruime besparing voor de accu van notebooks.

Intel claimt eenzelfde technologie met NAND-flash in 2007 te gaan uitbrengen, maar hierbij zou elke harde schijf in een pc profiteren van de nieuwe technologie. Het nieuwe PC-platform heet voorlopig Santa Rosa.

Iets enger wordt het met een nieuw plan van de Britse regering. Het is voornemens om, in de strijd tegen terrorisme, de politie bevoegdheid te geven om mensen te verplichten encryptiesleutels te overhandigen. Als je weigert kun je zelfs gevangenisstraf krijgen.
Maar hoe bewijs je dat iets met terrorisme te maken heeft als het versleuteld is? En vallen banken en creditcardmaatschappijen ook onder deze regeling?

(met dank aan GC’s Technology Reporter: Dramklukkel)

Reacties zijn uitgeschakeld