GC fotovraag: de atlete, de voeten en het vlaggetje

Ra-ra, wat ziet u [url=http://english.aljazeera.net/mritems/images/2008/1/15/1_237849_1_9.jpg]hierrrr[/url]? Een verkeerd gefocuste foto? Porno voor voet-fetisjisten? Weet u het niet? Het juiste antwoord staat onder “lees verder”.

Het is de reden dat de Indiase toptennister Sania Mirza, die te zien is op de foto, niet mee doet aan een van de belangrijkste toernooien in eigen land, [url=http://www.wtabangalore.in/]dat vandaag van start gaat[/url]. En waarom dan? Blijkbaar is het in India [i]not done[/i] om je voetzolen tot de vlag van het land te richten. En omdat ze de kritiek uit eigen land zat is, heeft mevrouw besloten om [url=http://www.nusport.nl/20080204/tennis/tennisster-mirza-boycot-toernooi-in-eigen-land]alle toernooien in India te laten schieten.[/url]

De GC-bonusvragen voor een 10+ luiden: ziet u dit in Nederland gebeuren? Moet Michaela Krajicek ook op letten waar ze haar benen na een vermoeiende pot te rusten legt? Is het goed dat respect voor het vaderland (en zijn symbolen) wordt geëist? En doen we dat in Nederland te weinig of heeft Mirza gelijk en zijn de Indiërs er iets te ver in doorgeschoten?

  1. 1

    Tja dat is allemaal erg dubbel. Aan de ene kant belachelijk dat India om zoiets doms drama schept. Aan de andere kant weet iedere gek (die in aanraking komt met die cultuur) dat zoiets echt not done is! Dat heeft alles met hun geloof te maken. De voetzolen zijn onrein en dus mag je ze naar niemand toesteken. Dus zeker niet de vlag! Waarom provoseert ze dan?