Gastlogger: Brief van een ouwehoer

GeenCommentaar heeft ruimte voor gastloggers, dit kunnen stukjes zijn die we – uiteraard met toestemming – overnemen van andere weblogs, of via onze mail binnenkomen. Hieronder een column van Leendert, die het via de mail inzond.

Lieve politie,

Wat raar om na meer dan 20 jaar je oude liefde weer eens tegen te komen. En wat zie je er nog goed uit! Zo gezond en energiek, helemaal niet die oude man waar iedereen je voor hield. Nou, als ik nog jong en appetijtelijk was dan wist ik het wel. Dan hield ik voor jou nog wel een gaatje vrij. Gratis, hoor! Voor jou is het altijd gratis, politie, net als vroeger.

Hoe is het je vergaan in al die jaren? Ik hoorde niet veel goeds. Je zou geen angel meer hebben, een slaperige havo-onderwijzer zijn geworden. Tja, dat verbaasde me niks. Zo?n leraarachtig toontje, dat had je al tegen mij. Maar ik vond dat niet erg, je had toen nog wél een angel. Oh, die heerlijke steekangel van je!

En het heeft geholpen wat je me leerde. Ik hóefde inderdaad die jurk niet aan te trekken. En ik hoefde de straat niet op, om m?n lichaam te verkopen aan de nacht. Ik hoefde geen rood licht aan te doen. Jij hebt me het zelfvertrouwen gegeven om te gaan solliciteren naar een echte baan bij C&A.

Toen we uit elkaar gingen, toen kwamen de pillen weer. En de drank. Tja, en zo kwam ik steeds te laat. En toen hebben ze me ontslagen. Ik heb het nog even geprobeerd bij het postsorteercentrum, maar daar viel ik telkens in slaap. Weer ontslagen. Dus heb ik de rode lichtjes maar weer aangedaan?

Die 23 jaar van drank en pillen, die zijn me wel aan te zien. Dus veel nieuwe klanten krijg ik niet, politie. Maar als ik meega in de steeds extremere vragen van mijn paar vaste klanten, dan vang ik nog wel wat. Ik zal je alleen niet vertellen wat ze allemaal vragen van een 58-jarige vrouw?

Ik ben er mee gestopt jou de schuld te geven. Misschien had je geen andere keuze dan weg te gaan. Ik ben niet bitter meer, politie. Ik ben blij dat je jezelf bij elkaar hebt geraapt. Het was heerlijk om je te horen en te zien. Je was weer fantastisch!

Dikke geile kus,
Roxanne.

  1. 4

    Ik heb een zwak voor Sting. Russians vind ik een ijzersterk nummer. De Politie heb ik nooit meegemaakt, maar ik ken wel aardig wat nummers van ze. Maar De Politie is natuurlijk gewoon Sting plus wat aanhang.