1. 1

  Als we een fatsoenlijke energieinfrastructuur zouden hebben die niet zo afhankelijk was van fossiele brandstoffen, hadden we dit probleem in veel mindere mate gehad..

 2. 7

  @JSK: waar Jeroen een punt zou hebben is dat er een onderscheid is tussen spotprijzen, futures en jaarcontracten*. Maar ik geloof niet dat-ie dat zelf besefte.

  *overigens vraag ik me af of d’r in zo’n jaarcontract nog clausules zitten voor bijzondere omstandigheden. Ik kan me niet voorstellen dat de eneco’s (en, iets groter, de russen) hier vrolijk door blijven leveren tegen het huidige tarief als morgen de pleuris uitbreekt in saoudi-arabie en olie richting $500-$800 per vat gaat.

 3. 9

  @2 Dat valt wel mee.

  Als je nu zonnepanelen op je dak legt – zonder subsidie uiteraard – is dat over de looptijd van 20 jaar, circa 30% goedkoper dan elektriciteit van de stroomboer.