1. 5

  Wow, ik snap dat je als bewoner er tegen bent en er misschien zelf tegen zal vechten, maar veel van die mensen hebben geweigerd voorbereidingen te treffen. Dat is toch gewoon in je eigen voet schieten?

 2. 6

  @Spuyt: Walter heeft gelijk, dit is een enorm GROTE stap Spuyt. Zeker gezien het feit dat Sharon degene was die als militair dat gebied heeft veroverd en altijd VOOR deze politiek was. En met zoveel verzet in eigen gelederen TOCH doorgaan met ontruimen. Heel knap. Keppeltje af voor Sharon, die ouwe dikke havik.

 3. 7

  Nee, het is de zoveelste “wannabe” grote stap. Dit plan is er al zo vaak geweest. Het is je voet optillen voor een grote stap. Dus eigenlijk is het meer een aanzet.

  En “moedig” wil ik het niet noemen, terwijl op de westbank de kolonisten gewoon doorgaan met het innemen van land.

 4. 8

  Hij gaat tegen al zijn politieke tegenstanders in! Hij geeft iets weg terwijl onzeker is wat ie er voor terugkrijgt!

  In een conflict als deze is elke stap die niet ACHTERUIT wordt gezet (en daar zijn er velen van geweest, geef dat in ieder geval toe) een grote stap VOORUIT.

 5. 9

  Je gaat altijd in tegen je politieke tegenstanders. Israël kwam politiek gezien steeds meer in een isolement. De VS heeft de laatste tijd zelfs niet meer altijd anti-Israëlische VN-resoluties getorpedeerd met een veto.

  De huidige staat van het vredesproces is nog maar een fractie van wat het was ten tijde van Rabin.

  Daarbij komt nog dat de Gaza-strook slechts een heel klein gebied is en de kolonisten op de westbank (een veel groter gebied) nog gewoon bezig zijn met uitbreiden. Ik vraag me af waarom dat geen halt is toegeroepen. Als je van plan bent die nederzettingen in de nabije toekomst ook te ontruimen zou dat toch het eerste zijn wat je deed?

  Noem me cynisch, maar ik geloof er nog maar half in. Een andere reden van het ontruimen zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de veiligheid in de nederzettingen niet meer te garanderen is door de gigantische hoeveelheid Palestijnen in dat kleine gebied. Pragmatisch dus.