1. 8

  Dat hoop ik ook voor je Spuyt12, want als hij in de tussentijd ertussenuit knijpt, kan er nog heel wat gebeuren daar in Cuba. Mooi land trouwens. Al eens eerder geweest?

 2. 9

  Nope, eerste keer. Ben benieuwd. Lijkt me ook wel interessant om te zien wat er gebeurt als hij dan dood gaat.

  Maar het liefst wordt het een mooie sight-seeing tour door het land, uiteraard :-)

 3. 10

  Het heeft zeker mooie plekken. Ik vond de mensen ook geweldig. Heel gastvrij, open, inventief en buiten Havana niet alleen bezig met geld loskloppen. De mooiste plekken vond ik de uiteinden: de Sierra Maestre bij Santiago de Cuba en de provincie Pinar del Rio (waar de beste sigarentabak ter wereld wordt geteeld). Geniet er maar van en laat je vooral meeslepen door salsaende Cubanen.

 4. 11

  Oh ja: niet te veel in staatshotels en -restaurants slapen en eten. Of liever: helemaal niet. Gewoon in de semi-legale huiskamerrestaurantjes. Daar is het eten vers en heerlijk.

 5. 15

  Volgens mijn hoogleraar is Raoul Castro wel een geschikte kerel. Hij kan het weten, want ze hebben samen sigaren gerookt.

  Ik verwacht echter niet dat Raoul in staat is het land bij elkaar te houden. Amerika went haar invloed aan, linkse beweging staat op, kortom: chaos.

  Spuyt12, wat een geluk dat jij dit land nog in haar oorspronkelijke schoonheid gaat zien. Have fun!

 6. 17

  @ Spuyt12: de algemene verwachting is dat, als Castro het leven laat, de Cubaanse bannelingen allemaal met hun speedboot naar Cuba varen om hun eigen bezittingen weer op te eisen. Grote kans op chaos, plunderingen, avondklok, burgeroorlog.

  Man, you need a contingency plan!