Gaap | Gerard van Olphen

Foto: copyright ok. Gecheckt 11-03-2022
Serie:

Gerard van Olphen zat met een glas cognac in zijn hand naar het vrolijk dansende vuur in zijn open haard te kijken. “SNS Rrrroyale’, grapte hij tegen het vuur. Hij had een speciaal flesje opengetrokken om zijn nieuwe baan te vieren. Het volk was verontwaardigd omdat hij elk jaar 550.000 euro van de staat kreeg om een bank van de ondergang te helpen. Tss. Wisten de mensen wel wat hij daarvoor liet liggen? Hij ging er verdomme bijna een miljoen per jaar op achteruit! Het was puur plichtsbesef dat hij ja had gezegd tegen deze functie.

550.000 euro, wat is dat nu? 1506 euro per dag. Een krappe 62 euro per uur. Peanuts. Een vrij modaal inkomen. Goed, dan ga je er wel vanuit dat je 24 uur per dag werkt. Maar dat beseffen nogal weinig mensen: bankdirecteur ben je 24 uur per dag. Zeven dagen per week. Ook als je slaapt ben je bankdirecteur.

Gerard van Olphen gooide de inhoud van zijn glas in de haard, keek toe hoe het vuur heel even oplaaide en schonk zichzelf nog maar eens in.

Reacties (5)

#1 weerbarst

lol

  • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

Dit moet nog even 5 jaar goed doorgaan zo en ik voorspel Revolutie:

“Sta op makke lammeren! Sta op met uw hooivork en fakkel fier in de hand! Betaal massaal geen CENT belasting meer! Ze kunnen ons nooit allemaal pakken! Gaat ALLEN niet meer naar de stembussen! Boycot iedere vorm van overheidsinstantie, van het gemeentehuis naar justitie, tot het hoger gerechtshof en de Tweede Kamer, verwerp hun macht! Zij hebben geen macht! Alleen de macht die wij hen schenken! Negeer de blauwe enveloppen, de éénstrepers met hun belachelijke boetes, de SIRE-reclames, de zogenaamde “volksvertegenwoordigers” die tegenwoordig niet meer zijn dan leugenachtige vazallen van een verrot systeem. Sta op! Laat het stinkende geheel afbranden tot de grond en laat uit de smeulende as een nieuw begin ontstaan!

Als wij allen, maar dan ook wij ALLEN bovenstaande handelswijze zullen omarmen, zal deze vervuilende machine piepen en kraken, om vervolgens ineen te storten in een vormloze massa onderdelen. Vanuit deze hoop zullen wij een nieuw systeem bouwen, een nieuw Nederland waarin wij met trots en plezier onze kinderen zullen grootbrengen. Zonder verstikkende bureaucratie, zonder daders die als slachtoffers behandeld worden, zonder uitbuiting van ons, de burgers, als melkkoe van de overheid. Genoeg is genoeg!

Samen staan wij sterk, samen zijn wij onverslaanbaar, samen zijn wij almachtig.

REVOLUTIE!”

*hijg*

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 HansR

Haha @YP, ik roep hier al 10 jaar om revolutie…
Onlangs nog wilde ik de guillotine uit het vet halen.
Maar de handen op elkaar? Ho maar.

Slapende varkens zijn het. Allemaal. Luie donders.
Als ze maar brood en spelen hebben.
Pap en spelen.

Revolutie?

Een nieuw digi-gadget en een lekker wijf.
De wereld draait door.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Yevgeny Podorkin

In Frankrijk iedere 80 seconden een inbraak las ik net…crisis zoekt ergens een uitweg.

In the end.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Folkward

@2 Geen goede speech, het origineel is nog slechter.

  • Vorige discussie