Ga je schamen

Force feedingVerklaring gevangene Guantanamo:
The head is immobilized by a strap so it can’t be moved, their hands are cuffed to the chair and the legs are shackled,” the notes quote Hassan as saying. “They ask, ‘Are you going to eat or not?’ and if not, they insert the tube. People have been urinating and defecating on themselves in these feedings and vomiting and bleeding
Volgens de Amerikanen is dit “..not inhumane” en dus ook niet martelen.

Ik zie echter geen verschil met hoe de Chinezen het aanpakken:
…kept her handcuffed in a painful position for a long period of time, tortured her with punitive force-feeding…

En dat is nou precies wat de Amerikanen de Chinezen verwijten.

 1. 2

  Vooraleer ik de mac opzij zet:
  Dwangvoeding in nederland is onder bepaalde condities (plooibaar dus) volgens de wet toegestaan:

  artikel 32 van de Penitentiaire Beginselenwet

 2. 3

  Larie, wat lees jij toch veel. Zelfs meer dan ik ;-)
  Dat is slecht voor je, dat weet je toch.

  Afijn, hier in de buurt dus ook dezelfde aanpak. Wat is het toch in mensen dat ze hun wil willen opleggen aan anderen?

  (beetje in een droevige stemming)

 3. 4

  Kop op, de knoppen staan op barsten, de vogels maken alweer van die speciale lente geluiden, voor je het weet bloeit alles en de mensen ook :)

  Ik lees voornamelijk in de heel late uren als de rest van “mijn” groep slaapt. Ik slaap zeer weinig, vroeger helemaal niet…praise internets, boeken gingen me stierlijk vervelen.

 4. 7

  Globaliseren heet dat.
  Handel, wandel en dus ook de not inhumane behandeling.
  Is niet nieuw hoor.
  (uitgebreide mondiaal historisch religieuze verhandeling geschrapt ;)

 5. 11

  Larie, ik vrees dat je daarvoor moet kunnen inloggen op het WordPress systeem. Ik edit gewoon jouw commentaar en geef breedte en hoogte parameters mee bij het plaatje. Kan niet met BBcode vrees ik.

 6. 14

  Ja dat kan allemaal tegenwoordig omdat het gewoon een “ver van m’n bed show” is. Ik ken ‘m niet en het is niet m’n buurman, so who cares?

 7. 16

  Jah, het is ook mijn mening niet, maar het is hoe de wereld (Amerika) in elkaar steekt. Als het niet zo zou zijn zouden ze er echt al heel lang geleden uit hun functie gezet zijn.

 8. 17

  En dan deed de volgende topdog hetzelfde, ruwer. Ik zal Amerika een ding nageven, grote groepen van de bevolking hebben gedeeld in de verworven rijkdom. Dat kun je van de andere grootmachten niet beweren.

 9. 19

  Jacques, wat gek, is dat na een generatie al vergeten ? Het was een latere Nederlandse schrijver die net ndat hij uit Auschitz terug in Nederland kwam bijna gek werd van de schok bij het zien van een uitvaart. Zoveel moeite voor één leven. Twintig dagen geleden zag hij ze dagelijks bij tientallen tegelijk creperen in het kamp. Tientallen maanden lang.

  De waarde van je leven is wanneer je ergens iets bent.

 10. 21

  @mescaline#17
  Ja, maar wel merendeel vastgeklonken op de pof.

  @mescaline#19/20
  Ja. Snijdt.
  Je verschrijving is echter ook de verklaring: als je het leven herdenkt doe je moeite. In de concentratiekampen was er geen leven meer om te herdenken. Iedereen was geanonimiseerd en er werd dus geen leven herdacht maar een dode begaven. En daar hoef je inderdaad niet zoveel moeite voor te doen.

  Wie was die schrijver ook al weer?