1. 2

  Ik ben benieuwd wanneer onze eigen overheid zichzelf totaal belachelijk maakt (denk aan de campagnes over het niet weggeven van pincode en digid) en dit voorbeeld volgt.

 2. 3

  Die fransen zijn gek, sterker nog, zo goed als onmogelijk want een goede site slaat helemaal geen passwords op maar enkel de hash van een wachtwoord.

  En daar heb je als overheid dus geen ruk aan.

 3. 6

  Encripten was in frankrijk al jaren verboden, dus dit verbaast niet… CC overheid bij ieder mailtje, zo gezegd.

  Fransen geven hier de trend aan… komt straks ook in Vernederland.

  Geloof me: democratie en mensenrechten, daarvoor zul je zometeen weer op de barikaden op moeten….

 4. 7

  Ssja, bloed kruipt waar het niet gaan kan. De Fransen gedragen zich sowieso al een tijdje als de nieuwe imperialisten van Europa…

  Te wapen, burgers!
  Vormt uw bataljonnen!
  Laten we marcheren, marcheren,
  Zodat het onreine bloed
  onze goten doordrenkt

 5. 8

  @6, een password hash is geen encryptie, het is bedoeld om te voorkomen dat passwords worden opgeslagen (niet op de server en niet op de client).

 6. 12

  Mensen, er is toch helemaal niets aan de hand? Alleen een ambtenaar ergens op een ministerie ziet jouw password, en die maken daar natuurlijk geen misbruik van. Waarom zouden ze?

  Prima plan, daar kun je veel pedo’s mee oppakken!

 7. 13

  @12 – Hoeveel pedo’s zijn er eigenlijk? Dat kunnen ze op die manier mooi ook gelijk onderzoeken, dat is geen misbruik. Elke pedo is er een teveel tenslotte.

  En vervolgens isoleren die hap. Nee niet in een KZ natuurlijk. In keurige inrichtingen.

 8. 14

  @13: precies! Iedereen die in een email schrijft een kind leuk/lief ofzo te vinden: gelijk oppakken, Pieter Baan Centrum en TBS (en sleutel weggooien)… zeker als het mannen zijn, want dat zijn van die gore smeerlappen met kinderen.