1. 1

  Allons enfants de la Patrie, Arise, children of the Fatherland,
  Le jour de gloire est arrivé ! The day of glory has arrived!
  Contre nous de la tyrannie, Against us, tyranny’s
  L’étendard sanglant est levé, (bis) Bloody banner is raised, (repeat)
  Entendez-vous dans les campagnes Do you hear, in the countryside,
  Mugir ces féroces soldats ? The howling of those ferocious soldiers?
  Ils viennent jusque dans vos bras They’re coming right into your arms
  Égorger vos fils et vos compagnes ! To slit the throats of your sons and consorts!

 2. 2

  Ik ben wel benieuwd wie die “and UN” zijn in “French and UN air strikes”, want bij mijn weten is er buiten de Franse geen luchtmacht van betekenis dichterbij dan de Middellandse zee.

 3. 3

  @2
  Wie weet heeft een van de 40 andere deelnemende VN landen ook nog ergens een vliegtuig of helikopter in Ivoorkust staan.

 4. 4

  Kan het gezeur over libie ‘en waarom gebeurt er niets in ivoorkust want daar is geen/wel olie’ dan nu eindelijk ophouden?

 5. 6

  En als de VN daar overal heeft ingegrepen zul je zien dat er geklaagd wordt dat de VN zo alomtegenwoordig aanwezig is en de wereldwijde politieagent speelt.

 6. 9

  En toen hij dan kwam werd hij afgebroken door (de eveneens Nederlandse) Voorhoeve die vreesde voor het leven van (Nederlandse) gijzelaars?

 7. 10

  @9: In zekere zin is Nederland wat dat betreft heel consequent (als we Afghanistan niet meetellen): Het doet wel heel flink mee “in” Libië, maar puntje bij het paaltje gaan de Nederlandse F16’s alleen maar boven zee patrouilleren om het wapenembargo te controleren (had je dus net zo goed alleen een fregat kunnen sturen).

 8. 11

  Als de Nederlandse krijgsmacht nou iets had moeten leren van Srebrenica, is dat we gewoon maar geen enkele militair om geen enkele omstandigheid, militair, humanitair of wat dan ook buiten de landsgrenzen moeten sturen.
  Zijn we er niet, lopen we ook niet het risico om in de fout te gaan.
  Oh en uhh, Vive la France!