1. 2

  Foxnews zou zelfs het bestaan van Foxnews gedetailleerd met “proven documents” ontkennen als dat voor haar beter uitkomt.
  Bovendien is de beste manier om iets te verbergen een heleboel gedetailleerde informatie te geven, behalve over dat wat je verbergen wil.
  Vergelijk de “niet-bestaande vluchten” van USA via Europa naar ergens.
  Gedetailleerd bleef men bepaalde dingen ontkennen, totdat later bleek dat er inderdaad dergelijke vluchten geweest waren, via een andere route.

 2. 3

  En toch hè, dan lees je de (via, plus)-links en dan krijg je dit citaat:

  Now, only a couple of years back, progressives had a similar wave of paranoia hit them about concentration camps being built in the heartland by the Bush Administration. It didn’t go very far, because it quickly became clear that there was no there there. No one was actually building any new camps; all that had happened was that a Halliburton subsidiary had been given a contract to build them in the event of an emergency, but the contracts had never been activated.

  Er zijn dus wel degelijk plannen.
  En wat is [dan] een emergency?

  Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zenuwachtig worden van dit soort verklaringen en contracten.
  Ik kan me voorstellen dat er groepen zijn die zeggen: ze worden [dus] al gebouwd.

  Als je dit soort ideeën de wereld uit wil hebben moet je beginnen met het verbranden van de plannen en de contracten.

 3. 5

  Als ik het voor het zeggen had in de VS, zou ik gelijk beginnen met het bouwen van dit soort kampen. Verder zou ik wat nep-geruchten verspreiden over kampen en zou ik wat media lui inhuren om die nep-geruchten te onderzoeken.

 4. 6

  Als ik het voor het zeggen had op de Sargasso site zou ik helemaal niet proberen om dit soort geruchten te debunken.

  Stelling: Het debunken van deze geruchten is bijna net zo moeilijk als het bewijs leveren dat er geen theepotje in de ruimte zwerft dat alles op aarde regelt.

  Bewijs:
  * A komt met het gerucht dat er een geheime dienst is die kampen opzet
  * B zegt dat dat niet waar is
  * A zegt dat B het niet snapt
  * B haalt C aan om aan te tonen dat het niet waar is
  * A zegt dat C in het komplot zit
  * B voert nog een ander bewijs aan
  * A zegt dat B in het komplot zit

  Je zit bijna in het komplot Steeph

  QED

 5. 7

  Ik heb vast te veel theorien bekeken, maar ik dacht dat deze kampen er wel waren, en dat die na Katrina versneld zijn afgebouwd om te dienen als noodopvang in geval van een ramp in één van de grote steden.
  Dit dus in tegenstelling tot wat @3 meld, maar wel dezelfde kampen.

 6. 8

  @Sytz en @HansR Halliburton heeft wel degelijk een bedrag gekregen voor een soort Stand-By optie. In geval van nood (een tweede Katrina) heeft Halliburton dan de verplichting (tegen onkostenvergoeding) snel een kamp uit de grond te stampen.

  Alleen hebben de meeste mensen dat contract nooit goed gelezen en zijn gelijk in hun paranoia geschoten.

 7. 9

  …nooit goed gelezen en zijn gelijk in hun paranoia geschoten.

  Dat bedoelde ik. Een beetje goede voorlichting had al veel goeds gedaan.

  Ik moet zeggen dat het gunnen aan Halliburton die paranoia dan ook weer een beetje rechtvaardigt. Toch een beetje conspiracy? :))

  OK,OK, ik hou al op…

 8. 10

  Bedoel jij http://www.halliburton.com/public/news/pubsdata/press_release/2006/kbrnws_012406.html

  Ik wil alleen ff wijzen op het feit dat, zoals daar gezegd:
  “provides for establishing temporary detention and processing capabilities” en dit:
  “The contract may also provide migrant detention support to other U.S. Government organizations in the event of an immigration emergency, as well as the development of a plan to react to a national emergency, such as a natural disaster”
  zich slecht laat rijmen met enkel een reden als bv Katrina.

 9. 11

  @christinA Het is inderdaad zo dat het niet enkel om een tweede Katrina ging. Er was in die tijd angst voor een grote migrantenstroom. Ook daarvoor zouden dan die voorzieningen snel neergezet moeten kunnen worden.
  Mijn punt is alleen dat die kampen er dus niet waren en ook niet alvast gebouwd zouden worden. Er moest een concrete aanleiding (hoe goed of slecht ook) voor zijn en een expliciete (niet geheime) opdracht.

  @HansR Dat het Halliburton was geeft inderdaad wel aan wat er nog wel allemaal fout zat in die periode (en nu nog trouwens).

 10. 12

  Daar heb je gelijk in en tegelijkertijd illustreer je daarmee wat ik oorspronkelijk zei: verberg het feit tussen veel andere dingen.
  De kampen op zich, althans dit kamp, was/is er, gebouwd onder andere noemer, maar indien nodig zo te veranderen.
  Deze werkwijze wordt door 99% van de overheden gebruikt. Ook in Nederland, om dit te weten hoeft niemand een aanhanger van een complottheorie te zijn.