1. 1

  Nee, hehe. Sargasso is de links-radicale kerk, de geblogde extreem explosieve linkerkant van de toch al overliberale baykillerstaat die zichzelf Nederland noemt. Je komt niet eens voorbij de paspoortcheck.

 2. 2

  Ik ben overigens de enige hier die aan het profiel voldoet: links autoritair. De rest dat zijn eitjes @EVH, die eten daar ze ’s ochtends voor het ontbijt met toast en een koppie slappe thee.

 3. 5

  Je mist het punt wellicht @MP. Het is niet wat je zegt, het is wie het zegt.

  Een eitje met kritische commentaren, dat mag de VS best binnen. Maar als die commentaren worden gebezigd door een man met RVS-kabels in zijn hersenpan in plaats van slappe zenuwbaantjes, dan geef je al gauw een extra Dutch alertboost aan de douane mee. Toevallig betreft dat dan mij, als enige. Zoals gezegd.

 4. 7

  @Stijn, mee eens. Maar Fox heeft de grote reuzezwaai alweer bijna voltooid hey, van Bill ‘Hatespeech’ O’Reilly naar Bill ‘Soft but Honest Speech’ O’Reilly. Dat rethorische proces begon in de flirt met de Colbert Report. En je ziet ook dat die O-so-righters veel meer van taal begrijpen dan de rest. De gotspe in dit verband is: het hele gedachtengoed van George Orwell is al lang en breed geusurpeerd en ten goede aangewend door die club.

 5. 13

  yeah.

  Ik heb overigens een zoon die tegenwoordig zegt: “Ik ben je eigen zoon, niet zomaar een gast. Ik mag toch op de computer.” “Tuurlijk, liefste zoon, maar ik ben nog steeds de baas over mijn computers. Dat verandert echt niet. En als het je niet bevalt, dan ga je maar weg, naar de schuur, met je voeten in de vijver, met je slaapzak naar Hermans boot of naar het speelkasteel. Je kunt van alles doen” Bleef boos maar dan wel ongefrustreerd boos. Altijd alternatieven geven. Ik droeg hem een uurtje later samen giechelend naar bed toe. Zonder comp.

 6. 14

  Boeiend, there’s a real media war goin’ on.

  Geeft wel aan dat de Amerikaanse blogosfeer, in dit geval de linkerkant, bepaalde mensen toch wel angst inboezemt. Sterke grassroots, met andere woorden.

  Overigens hoeft Sargasso zich geen zorgen te maken. Zoals mescaline al aangaf. Als Sargasso écht zwaar links oftewel partisan was, zou ik hier niet zo geregeld komen.

  Grappig ook dat Fox in alle talen zwijgt over de invloed van de réchtse blogosfeer daarzo. Je zou er precies hetzelfde promofilmpje mee kunnen maken, met dezelfde argumenten.

  Ga maar eens bij Little Green Footballs kijken. En dan vooral in de comments. De gemiddelde Geenstijlreaguurder zou er zowaar van gaan blozen.

 7. 17

  Als het aan FOX ligt, mag de Sargassoredactie juist wel de VS in, kunnen ze meteen oranje pakjes passen en doorvliegen naar een caribisch vakantie-oord.

 8. 19

  Mensen die het hebben over links of rechts gaan de echte discussie uit de weg. (tenzij je in de auto zit en moet afslaan en niet weet welke kant op, dan kan een links rechts discussie nuttig zijn)

 9. 30

  Wel leuk, wat daar in de VS gebeurt. De blogosphere groeit zowaar uit tot een politieke macht waar rekening mee moet worden gehouden.

  Heeft Sargasso ook ambities in die richting?

 10. 32

  @26 & 31

  “Exactly, the Ku-Klux-Klan and the Nazis were both notorious for allowing people to express unpopular views in an open and free forum”

  Heh:)

 11. 33

  Het blijft lachen met Bill O’Reilly. Ik zou wel eens het blooper materiaal uit het fox archief willen zien, volgens mij rolt O’reilly zelf regelmatig onder de tafel van het lachen om de ridicule formuleringen die hij bijna dagelijks over Amerika uitspuugt. Hij speelt een zure valse rol, volgens mij kan je enorm met die man lachen.

 12. 36

  @Imgikke

  Ik vind die hele links-rechts discussie te ver doorgeschoten. Neem nu dat filmpje van Stephen Colbert. Sommige rechtse types kunnen hier niet eens meer om lachen, omdat ze het als te links beschouwen. Absurd. Andersom geldt hetzelfde; het maakt sommige linksere types niet uit wat Bill’O of Bush zeggen, ze hebben altijd per definitie ongelijk.

  Ik ben de eerste om toe te geven dat ik niet vrij van zonde ben, maar laten we toch beiden wat meer begrip tonen: gewoon elkaars standpunten wat beter afwegen.

  Neem nu DailyKos; zo’n site scheldt 24/7 op Bush, neocons, gematigd links en rechts, dat is toch onredelijk.

  Vervolgens komt Bill’O en die wil ze via een Fox-actie de site het spreken ontnemen. Hij laat op tv alleen de extreemste reacties zien van die site, dat is niet ‘fair & balanced’, maar oneerlijk en eenzijdig.

  Een objectiviteit nastrevende journalist – na het lezen van ‘het zijn net mensen’, denk ik aan een Joris Luyendijk – zou de DailyKossers vragen of ze accepteren dat democratie onaangename gevolgen heeft. Als je de verliezende partij bent, moet je daar deels in berusten en niet steeds weer over gestolen verkiezingen spreken.

  Verder zou Bill’O toch moeten weten dat afwijkende meningen niet per se ‘far left’ en ‘unamerican’ zijn. DailyKossers hebben het volste recht hun opinies te uiten.

  Man, waar zijn we mee bezig?