1. 2

  Combinatie van de geweld/ prestatiecultuur, dito videogames whatever en het volledige ontspoord politiek en maatschappelijk debat: Loughner Klebold Harris tiktiktik…

  Waarom dit niet in Canada (afijn, @steeph wijst zonder verdere duiding w.s. op die docu van M.Moore, jawel). Dat contrast he…of die op het eiland Hispaniola met een Haïti volkomen kaalgestript en ga de grens over naar de dominicaanse republiek en de frisheid van limoenen doet je naar alles verlangen behalve naar een stukkie zeep…of noord – en zuid Korea. Prachtig.

  Om minder stressvol door het leven te gaan lijkt het me toch beter om naar Canada te verkassen en dan eens in de maand over te wippen naar VS om je in de duisternis onder te dompelen. Pooiers dope husslers op 42nd street of jankende honden achter je aan in de straten van El Paso, heeft ook wel iets.

  Of Disneyland, Niagara…je kijkt er je ogen uit.

 2. 3

  #2
  Dit gebeurt net zo goed in Canada, maar dan is het geen nieuws, omdat het niet past in de voorgekookte narrative van de media. Amerikanen zijn cowboys, de rest van de wereld niet, toch?