1. 3

  Ach wat… peanuts!…daar kijken wij hier in Rotterdam toch helemaal niet van op of om zeker…hier bij de RDM spugen ze een keer in de handen en tussen twee potjes klaverjassen met de konen nog bol van bammen pindakaas takelen ze in een vloek en een zucht een hele mammóettanker zó uit het water de wal op…..dus….

 2. 7

  En dat keigoeie Rotterdamse veen stopt acuut met inklinken, klinkt zelfs ietsje terug na een paar dagen. Duj zain geen watejpeilpjobleme in Jottejdam.

 3. 13

  Altijd een gevaar ;)

  Mooi rapport zeg, leuk stuk. Ga ik met mijn twee bespreken, ze hebben al archeologisch gegraven op de camping…

 4. 14

  Ik sta iedere keer verbaasd hoe leuk ze mechanica vinden, de verrassende effecten natuurlijk. Hefboom, elastiek, draaiende fietswielen.

 5. 16

  Ik hanteer voor veel dingen die ik kan duiden twee assen voor het perspectief: geografisch en in de tijd. Ik wil dat ook op hen gaan overbrengen. Is dat verstandig ? Heb je een beter idee ?

 6. 17

  Er zijn veel te weinig technocraten met beroepsethiek. Of de beroepsgroep trekt bepaalde types aan, of er mist iets aan technische opleidingen?

 7. 18

  Dat is een inkoppertje @Ruud Oost.

  Een technocraat zoekt de uiterste technische oplossingen. De gevolgen voelt hij nooit. Die slechte gevolgen komen op den duur wel weer via via bij de niet-techno’s terecht die dan allerlei beschermende wetten voorstellen. Zo werkt het ongeveer, van 125 jaar geleden af.

 8. 22

  [kanttekening]@ Ruud Oost & mescaline:
  In het Nederlands is een technocraat iemand die beslissingen neemt op basis van zakelijke ipv persoonlijke overwegingen. In het Engels wordt het voornamelijk gezien als “alles oplossen met techniek”.[/kanttekening]

 9. 25

  Hendrik Colijn ook. Von Braun. Von Karajan. Van Heutz. Moderne architecten. Mussert dan weer niet. Ook de gortgortdroge Thorbecke niet.

  @Arathorn je hebt gelijk, maar die nuances zitten zo vaak verenigd dat ik ze voor mijn gemak samen nam.