Fotos des Tages – Phuket Tsunami

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

klik voor hele serie
Bovenstaande foto is een detail van haarscherpe tijdsopnamen van de vloedgolf die het terrein van een hotel in Phuket overspoeld. Indrukwekkend en griezelig.
http://www.pbase.com/issels/phuket_tsunami&page=all

Reacties (20)

#1 Sikbock

Whoooot! oeps! pardon! ;-)

 • Volgende discussie
#2 Sikbock

Even een berichtje aan de andere firefox-gebruikers: hebben jullie ook het probleem dat je profiel opeens verdwijnt en je bookmarks dan opeens verdwenen zijn? Iemand een oplossing?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 bicat

Ja. Firefox is daar vlak voor gecrashed. Tijdens het opnieuw opstarten, krijg je gezeur over je Profile. Niet op ingaan.

Via taskmgr naar het proces firefox.exe zoek en die be

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 bicat

Tijdens het opnieuw opstarten van ‘Firefox’ dus…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Rick

Mijn profiel verdwenen… ik zoek mijn puntmesje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Sikbock

Dank voor deze oplossing meneer Bicat! Ik heb de pc gisteren al een paar keer opnieuw gestart, krijg dan geen profile gezeur, maar mijn bookmarks waren wel weg. Ik zal kijken of mijn bookmarks nog te redden zijn..De volgende keer weet ik echter wat te doen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Spuyt 12

Grappig eigenlijk hoe mensen toch bezig blijven met de eigen kleine dingetjes, terwijl ik dit toch wel

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Sikbock

Na 3 dagen journaal de krant en twee postjes weten de mensen het wel en heeft de volgende oorlog of ramp zich al weer aangediend. We roepen om het hardst hoe erg het is, storten wat op 555 (of eten een paar dagen niet) en dan hebben we het wel weer gehad en gaan in de tuin zitten om het gras te zien groeien. Heel vanzelfsprekend wat mij betreft (alleen stort ik nooit want daar geloof ik niet in)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 bicat

Goh, maar het leven gaat door hoor. Hier op straat huilde vanmiddag een mevrouw omdat ze van haar fiets gevallen was. Ik sloeg haar meteen met Azi

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Sikbock

@ Bicat: lol :D

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Marinah

Ik mag hopen dat het niet een familielid of een beste vriendin is van jullie dat sterft in zo’n soort ramp. Als je dit persoonlijk overkomt mensen, dan ervaar je niet dingen als: ‘dan weet ik het wel’ Het leven gaat dan door ja, maar dan wel zonder je dierbare… en er stompt wel iets af ja, iets in je ziel. Het gras zie je in Nl weer groen groeien en dankbaar kijk je ernaar, dankbaar dat ik op 30 meter diepte aan het duiken was toen de golf over me heen raasde. Het beeld wat je dan ziet als je aan de oppervlakte bent, duikschool, hotel, alles weg en alleen maar dobberende lijken, soms van kleine kinderen…en ook die van je dierbare… daarvan kan je niet zeggen: ik geloof er niet in. Het is werkelijkheid geworden. Voor mijn part kan een profiel en bookmark miljoenen keren verdijnen als ik dat kon inruilen voor het wissen van zo’n ervaring.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Spuyt 12

Zoals ik al zei, Bicat, het was een constatering. Al het commentaar onder deze, toch wel schokkende, post bestond uit firefox problemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 bicat

@Marinah: Ik begrijp de link tussen mijn beste vriendin en wat u overkomen is niet zo. Mijn beste vriendin is gisteren geopereerd en er is wat weggenomen. Wat kan mij op dat moment de Aziaat schelen…. nou niets. U heeft geluk gehad, nou prima. Maar er bestaat geen verband tussen een verdwenen profiel en een zeebeving. Een een vergelijking tussen 2 zaken zonder enig onderling verband is wat je je kinderen afleert op jonge leeftijd. Maar emotie is een raar fenomeen, nietwaar? Ineens ga je appels met bromfietsen vergelijken.

@Spuyt12: Als u bedoelt dat het niet kies is om te offtopiccen bij een post als deze begrijp ik het. Echter de omvang van de ramp maakt meerdere posts hierover aannemelijk. In die threads wordt volop informatie aangedragen en ge-oht en ge-aht over de gebeurtenissen.

Dhr. Sickbock treft het lot het verlies van zijn profiel beu te zijn op het moment dat in Azi

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Spuyt 12

@bicat: Ik vond het niet onkies. Het viel me op, en ikzelf maak me er ook “schuldig” aan, kan ik hier en daar constateren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Daniel Lanza – Brazil

O mundo inteiro deve ser solid

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 bicat

Tsss Daniel. Heb je dan geen greintje gevoel in je donder?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Marinah

Bicat,

Dat verklaard jouw reaktie dan. Jouw vriendin verliest iets en de rest in Azi

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 yvette

ik wilde even reageren bicat en marinah
marinah je hebt groot gelijk het is vreselijk wat er gebeurd is ik was er zelf niet bij maar ben al vaker naar indonesie geweest ik leef onzettend mee en giro 555 is op dit moment heel erg belangerijke die mensen daar hebben al niks en als wij met ons allen een steentje kunnen bij dragen dan die ik dat met veel plezier en veel voldoening zodat ik dan het gevoel heb dat ik er toch nog iets aan gedaan heb dus jij hebt groot gelijk die vriendin van bicat kan hier geholpen worden en heeft daarbij veel geluk maar de mensen daar hebben ook hulp nodig

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie