Fotos des Tages – Metro Algiers

metro-algiers
Wie zeurt over de vertraging van de Amsterdamse Noord-Zuid lijn moet eens een kijkje gaan nemen in Algiers. In 1983 begon men met de aanleg van de metro in de Algerijnse hoofdstad, verschillende economische crises en een ‘burgeroorlog’ verder zal de metro nu waarschijnlijk na 27 jaar bouwen in 2010 gereed zijn. Dat is altijd nog twee jaar sneller dan de Egyptenaren, die 29 jaar deden over de metro in Caïro. De werkzaamheden aan Noord-Zuid lijn begonnen in 2003, zouden klaar zijn in 2011 maar inmiddels mikt men op 2017. In totaal 14 jaar bouwen, dat is altijd nog 13 jaar sneller dan de Algerijnen! Zie de foto’s en het verhaal.

 1. 2

  Ik had al zo het vermoeden maar nu weet ik het wel zeker: Carlos is een Rotterdammer!
  Issie dan al Klaar onze metro?
  Alsof wij in Amsterdam Cairo niet zouden kunnen verslaan! 29 jaar daar lachen wij hier om. Let op mijn woorden: We Are The Champions

 2. 5

  Ik snap het ineens. het licht breekt door en al zou het mij een IP-ban opleveren…ik moet het zeggen:
  u bent een volgens mij een zelf-haat-amsterdammer.

 3. 8

  Als we dit soort grootheden aanhalen dan… niets dan goeds over de islam, communisme en fascisme. één van de drie heeft snelwegen met betonnen platen bijelkaar gefantaseerd. Ik ben alleen vergeten welke van de drie.