Fotos des Tages | Château du Carbone

greenpeacewijn
Goedenavond hier uw gemarginaliseerde margeblogger drs Boobelino de Soto met de zoveelste fotoserie van Spencer Tunick: de fotograaf die keer op keer bewijst dat er zelfs in de 21ste eeuw nog mensen mét schaamhaar bestaan. Maar dat was niet de primaire boodschap van deze beelden uit de Franse Bourgogne wijnstreek. Klimaatverandering zal de wijnproductie in Frankrijk zwaar treffen. Te warme zomers leveren in de toekomst nog slechts versuikerde drab in plaats van constante kwaliteitswijnen. Enwel daarom organiseerde Greenpeace een fotoshoot tussen de wijnranken, we herkennen tenminste twee Sargasso reaguurders.

 1. 2

  Ja, het is alweer bijna sinterklaas. Aan de andere kant; de ‘wijn’ uit Nederland heeft steeds minder suikerbieten nodig. De inconsistente kwaliteit van Franse wijn is al een halve eeuw een punt van zorg als gevolg van verouderde productie methoden. Nu niet snel de klimaatveranderingen de schuld gaan geven. Vinum germinans virgines, schiet mij plots te binnen.

 2. 5

  Jaja MaxM, een samenleving die al in de stress schiet bij het verhogen van de AOW-leeftijd met twee jaar en meer dan veertig jaar nodig heeft voor het verlengen van de A4 die zal zich ongetwijfeld probleemloos aanpassen aan het verplaatsen van de Europese wijnteelt met pakweg zo’n 1200 kilometer noordwaarts…

 3. 7

  Niet dat ik dat expliciet bedoelde Carlos maar het kan prima, in 5 tot 7 jaar heb je een volwassen wijngaard dus de snelheid van die verandering is geen probleem. Daarnaast is er een behoorlijk productie overschot waardoor Frankrijk morgen kan stoppen met wijn produceren en we allemaal nog genoeg te ‘zuipen’ hebben.

 4. 8

  Prachtig hoor steeds weer die blanken met schaamhaar. Gaat ab-so-luut niet vervelen of zo. En doe mij maar lekker een Stellenbosch met Zwarte kers en Zwarte bes gemaakt door Zwarte mensen in een Zwart land. Ieder zijn smaak nietwaar? ‘Het klimaat’ is idd schuldig en ik mag kunst interpreteren zoals ik wil.