Fotos des Tages – Adolf Privé

ahaerlebnisOf het iets te maken heeft met de uitslag van de Europese verkiezingen is nog niet duidelijk? Maar er zijn zojuist nog niet eerder gepubliceerde kleurenfoto’s van Adolf Hitler opgedoken. Hier naast ziet u een uitsnede van de omstreden Duitse politicus die een bezoek brengt aan de Berlijnse autoRAI 1939. Sommige deskundigen noemen Adolf Hiter ook wel de onofficiële grondlegger van de Europese Unie, anderen zien hem liever als een opzichzelf staande historische anomaliteit die nergens mee te vergelijken valt. Wat denkt u? Für den totalen AH-Erlebnis clicken Sie hier bitte.

 1. 1

  Poepoe, grondlegger nog wel. Hij is natuurlijk wel samen met Kaiser Willie en Nappie de derde aanleiding tot de oprichting van de EU (omdat de Duitsers en Fransen het een beetje moe waren om te lopen oorlogen over de betwiste staal- en kolenmijnen in de Elzas en Saarland) en dus besloten om het eens anders te gaan doen).

 2. 3

  Hitler een “omstreden politicus” noemen vind ik eigenlijk toch wel een beetje raar, als ik zo vrij mag zijn ..

 3. 5

  This room in his Berlin apartment in the “New Chancellery” reflects the Fuhrer’s baroque, often sentimental taste plaatje 16/19

  O ja ? Bekijk plaatjes 10, 14, 18, 19 voor de onderbouwing.

  De Duitsers hebben een woord voor dat type observaties. Quatsch. Kladderadatsch.

 4. 7

  Come to think of it, het tendentieus duiden van Hitlers dagelijkse bezigheden is vanzelfsprekend de pendant van het verafgoden van een Stalin, een Mao, een Kim Jong Il.

  De “omstreden politicus” is dan wel weer een aardige poging om een beetje lucht om hem heen te maken. Net als de vraag wat we van hem vinden.

  Hitler leidde Europa – voor een deel op begrijpelijke gronden – WO2 in, een oorlogstechnische disaster zoals WO1. Daarnaast en daarin calculeerde en propageerde hij de vernietiging van miljoenen Westeuropese joden.

  Ik denk dat die verdubbeling van de herinnering aan de oorlogsgruwelen later in de jaren ’60, WO3 hebben voorkomen.

  M.a.w. als Adolf Hitler een beter mens was geweest hadden we hier niet zo gezeten.

 5. 9

  “een oorlogstechnische disaster zoals WO1.”

  Ga dat maar aan de wapenindustrie uitleggen. Ik zou beide wereldoorlogen willen tellen tot de oorlogstechnische grootste successen uit de mensheid.

 6. 14

  de omstreden Duitse politicus
  Ha, mooie psychologische truc om de afstand ts engerd AH en bijvoorbeeld de engerds Rabbae of van Bommel kleiner te maken waardoor de vergelijking met AH wat gemakkelijker te maken is.

 7. 15

  @[email protected]: [een Stalin, een Mao, een Kim Jong Il].,en bla,bla.Stalin heeft gered mensheid van het nazisme,toch?
  waar zijn de andere oorlogsmisdadigers? Zijn de veroorzakers van 1.2 miljoen gedode Irakezen al voor een tribunaal verschenen, op zijn minst als verdachten? Of hebben die daders de “intentie een bevolkingsgroep geheel of gedeeltelijk te vernietigen” beter gecamoufleerd.
  Zelfs GroenLinks,PvdA steunen alles wat de NAVO en de CIA de laatste tijd in de Oost Europa en de Derde Wereld hebben geflikt.. Het recht van de sterkste lijkt voor zo ver ze dat eigenlijk al niet was weer het enige recht te zijn geworden.

 8. 16

  Unseen photographs reveal the private life of Adolf Hitler

  Ik moet zeggen dat ik na het zien van de foto’s geen echte indruk heb van zijn privéleven.

  Sommige deskundigen noemen Adolf Hiter ook wel de onofficiële grondlegger …

  En what about Napoleon, Julius Caesar, de RK kerk? Mmm… nog een paar?
  Experts zijn ook maar experts.

 9. 18

  ik krijg maar één plaatje te zien
  ik klik als een gek op die witte pijl, maar niks…
  (ik heb voor de zekerheid ook die kleine gele nog geprobeerd)

 10. 23

  Hallo Jarich, persoonlijk heb ik altijd wat moeite gehad met dat links-rechts troelala geneuzel. Vind het zo stickers plakken op mensen die toch al in hokjes zitten. Maar welke argumenten heb je voor je geroeptoeter van 21:03?

 11. 25

  @stefan 15 ik wil Bush/Cheney graag ter verantwoording roepen voor hun rol in Irak wegens hun idiote plannetje voor een klein lief oorlogje.

  Ze moeten hebben geweten dat een Irak zonder Saddam op ontploffen stond, met twee aartsvijandige groepen die waren volbehangen met mijnen, kogels en kruit.

  Maar deze opmerkingen zijn, net als die van jou, een poging om een beetje eerlijk naar de feiten te kijken.

  De zin waar je uit citeert gaat echter over een ander verschijnsel, nl. de onnatuurlijke ophemeling cq verkettering.

 12. 27

  Ik heb altijd al wat tegen Socialisten gehad, of ze nou nationalistisch zijn of niet.
  Die beelden geven maar weer mooi aan hoe in het socialistische kringen kan verkeren. De luxe welke van sommige afbeeldingen afstraalt komt ons misschien als belegen en oubollig over, maar als je je realiseert dat een eetkamerstoel voor veel vooroorlogse gezinnen in Nederland en Duitsland al pure luxe was, dan schrik je.
  Tegenwoordig hebben socialisten of ecologen wijnboerderijen of ook wel meerdere huizen, en willen ze gewone mensen gaan vertellen dat ze zuiniger moeten zijn met de dingen die ze hebben, of wat minder vlees moeten eten.
  Gelukkig doorzien mensen dat iets beter dan in de dertiger jaren.

 13. 29

  Gelukkig wel @Harry 27. In de dertiger jaren was de armoede vooral zo hoog doordat veel mensen socialist waren of dachten te moeten zijn. Als ze dat beter hadden doorzien… maar ja, achteraf he.

  *…..*

 14. 30

  Hitler privé dit? Nou, opwindend. Tja, goed, en de standaarden vandaag de dag zijn wat dat betreft flink opgeschoven. Wat weten we niét van sexuele uitspattingen (een Berlusconi) en deviaties van politici en huidige sterren…

  @ Martijn
  Niet alleen van een tuiltje bloemen. Van een vette Duitse doos op z’n muil was onze bruine kameraad ook niet vies. Eva ondertussen abseilend met Duitse herder Blondi. Zo’n beetje de enige bofkont in het geheel. Maar dat je dus bij een Zuiver Platonische Verhouding ook zo je vraagtekentjes kan zetten. Of u moet gedacht hebben dat ze van zichzelf alzo gloeiden van geluk…

  Spannende kiekjes dáárvan ho maar, onze Nazi Paparazzi hadden kennelijk wat beters te doen…

  Nee, gebbetje meneer Sonneberg…dat ik dus voortaan meer desnoods gefotofuckte kiekjes wens.
  Of tekeningen.
  MEER MEER MEER
  Om Het Bruine Monster.

 15. 31

  Ik vat dat maar op als een bevrijding uit de beklemmende puntjes29 @YP30. Wat u toch soms een beleefd iemand kan zijn, dat is niet voor te stellen.

 16. 33

  ik vind jammer dat hij dood is,als hij nu nog geleefd had was de wereld anders geweest.
  vroeger toen mijn vriend nog leefden hadden ze allemaal werk,wat heefd Amerika geflikt,
  en Nederland,laaten we daar maar over op houden
  oorlog is oorlog,nu is er nog overal oorlog,
  mogen hij in vrede rusten.
  Mijn friend.