Fotos des Tages | De Zestigjarige oorlog


Op vrijdag 25 juni is de Koreaanse oorlog precies zestig jaar aan de gang. De vrede is immers nooit getekend, wel een wapenstilstand in 1953. In deze oorlog stonden de communistische troepen van Noord-Korea en China met steun van de Sovjet-Unie tegenover een ‘VN troepenmacht’ uit o.a. Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Filipijnen, Turkije, Nederland, Ethiopië, Colombia, België en Luxemburg. Drie maanden terug leek het heel even dat de gewapende strijd hervat werd, maar het liep een sisser af. Grootfoto site The Big Picture plaatste ter memorium een indrukwekkende serie oorlogsfoto’s.

Reacties (4)

#1 HansR

*dumpt het onvermijdelijke maar vast*
Wie Korea zegt, zegt M*A*S*H.

  • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

60 jaar alweer, gaat hard hè? Prachtige taferelen bij de grens laatst nog een docu van gezien. Maar dat dat nog kán tegenwoordig, een volslagen dichtgetimmerd land. Niét te filmen dat Noord Korea, en de Zúid Koreaan begrijpen was al een hele lastige klus. Je kan er je vinger maar niet op leggen. Snikken als de grote leider op een balkon verschijnt allemaal braaf in de pas, nog geen papiertje op straat…tis tis

Zelfs een neger gaat op een gegeven moment toch écht doen waar ie zélf zin in heeft…vaag op een saxofoon toeteren of zo.

Vergeet YT HansR. Hier kan je (o.a.) M*A*S*H kijken tot je erbij neervalt:

http://tv.blinkx.com/show/m-a-h/9mZUuQLD2eio7GAKsGtiMXZG4y0#s2

http://www.tv-life.com/shows/mash/

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 HansR

@YP
Bedankt voor de sites maar ik, die geen TV ziet tot ie erbij neervalt, gaat dat niet doen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie