Fotos am Freitag | Punk is dead/alive

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Punk leeft weer even. Afgelopen week in Andere Tijden een leuke documentaire (wat een schatjes waren het eigenlijk) over de Nederlandse punkscene (zie helemaal onder). Ondertussen is er in het Centraal Museum in Utrecht de expositie God Save the Queen te zien, over de lokale punkscene uit de jaren zeventig en tachtig. Zodra iets in een museum hangt is het geschiedenis, zou je denken. Toch leeft punk nog, al is punk wel van gedaante veranderd. Het lijkt wat modieuzer te worden, wat meer tegen andere stijlen aan te schurken (die waarschijnlijk weldadig uit het punkvaatje hebben geput), zoals gothic en andere, wat meer fantasy-achtige stromingen. Speciaal daarom vandaag, uit de creative commons schatkamer van Flickr, het huidige gezicht van punk.

flickr cc bdebaca

flickr cc Tess Aquarium

flickr cc Tess Aquarium

flickr cc *Raymond

flickr cc *Raymond

flickr cc kk+

flickr cc kk+

 

flickr cc Anna Fisher

flickr cc Andy Doro

flickr cc xJason.Rogersx

flickr cc Libertinus

flickr cc Zilverbat

flickr cc Shuck

flickr cc Rik Goldman

flickr cc Philippe Leroyer

flickr cc chris_ti_ane

flickr cc eddi van w

Thanks: Eddi van W. Bdebaca, Tess Aquarium, *Raymond, KK+, Anna Fisher, Andy Doro, xJason.Rogersx, Libertinus, Zilverbat, Shuck. Rik Goldman, Philippe Leroyer, Chris_ti_ane

Tips voor een mooie cc flickr-serie? Laat ’t weten in de comments.

Reacties (3)

#1 aynranddebiel

Punk als uiterlijk vertoon heb ik nooit interessant gevonden, en punk als relevant cultureel fenomeen is hartstikke dood, maar punk als muziekstijl leeft nog wel volop.

  • Volgende discussie
#1.1 Zwarte Os - Reactie op #1

punk als cultureel gedachtegoed is springlevend. Alleen niet zoals jij denkt. De DIY attitude is groter dan ooit, het is alleen niet meer zo woest en boos als vroeger.

#2 Micowoco
  • Volgende discussie
  • Vorige discussie