1. 3

  wit steekt altijd scherp af, knip tegen de avond maar eens een foto in een donker berkenbos. met een flash.

  als ie gaat hoop ik dat hij nog net de kans ziet florida te nuken.

 2. 7

  Onlangs gaf iemand hier de suggeste Israel maar te nuken, al die trotse moedres;)

  Als je de foto uitvergroot tot pixelgrootte en dan naar de grensvlakken kijkt zie je een natuurlijke gradient die vrijwel niet te fotoplukken is, daar heb je een algoritme voor nodig die op Sara aanwezig is maar niet in Cuba.

  De lichtval is zeker van twee kanten, lamp boven en wellicht een zwakke lamp rechts boven het bed. De opname zelf lijkt met flits op paaltje die bovenop de camara staat of in de hand van de fotograaf, gezien het lichtvlekje in de ogen van deze vermoeide man.

  De opname is echt.

 3. 19

  Nu ga je toch echt denken dat hij dood is. Trouwens daarvoor hoeft het niet eens een fotofuck te zijn. Ik zie geen enkele datum op die krant en zo´n algemeen nummer over zijn tachtigste verjaardag kunnen ze al weken zo hebben liggen. Die foto kan dus al lang geleden gemaakt zijn.

  Overigens de beste sluikreclame van Adidas ooit!

 4. 20

  De compositie van deze foto is echt. De voorpagina daarentegen zou er weleens later opgezet kunnen zijn. En is de oorspronkelijke foto gemaakt met een blanco voorpagina.
  .
  Wat ook wel vreemd is, is dat de voorpagina (van wat een krant moet voorstellen) op zo’n manier is vast geniet dat het niet op een krant lijkt. Niet?
  .
  Maar ook ik zou natuurlijk paranoïde kunnen zijn.

 5. 22

  Waarom zou die foto nou weer gemanipuleerd zijn. Misschien is die krant wel gewoon niet echt. Het tenslotte maar ene supplement. En er staat geen recent wereldnieuws op.

 6. 23

  Ja Fidel in Adidas vond ik ook niet kunnen. Net zo min overigens als al die verbitterde oude slavendrijvers/tabaksknauwers in Miami die zeer onplezante verjaardagswensen aan het adres van Castro deden.

 7. 26

  Grommo in z/w hè ? En dat rare wit boven- en onderaan die krant en het wit naast de foto ? Een geshopte A3kopie. Adidas is ook heel vreemd. En dan Castro’s blik, niet strijdbaar, triomferend, niet blij, niet betrokken, geen poging daartoe. Wel timide, verzwakt. Een vreemd porttret.

 8. 29

  Krant lijkt me een uitdraaitje op A3. Dat kan volgens mij 2 dingen betekenen:

  1
  Castro is overleden tijdens de operatie. Deze foto is enige tijd geleden gemaakt met een proefdruk van zijn krant. Doel, het winnen van tijd om de overgangs regering goed in het zadel te krijgen. Lijkt me erg gevaarlijk voor Castro want dat maakt het erg kwetsbaar voor een coup.

  2
  Castro is lekker op vakantie / wordt in het buitenland behandeld. Verbinding met Cuba is vanuit Zwitserland bijvoorbeeld erg kudt en daarom printen zijn volgelingen de ge-emailde krant voor hem uit op A3 papier. Kijk ook naar de goedkope hotelkamer waarin hij zit. Behandelen in het buitenland is als dictator eigenlijk altijd te preferen. Het ligt wat prettiger onder het mes als je zeker weet dat je niet schuld hebt aan de dood van de ouders van de chirurg oid.

 9. 30

  Met alle respect, waarom zou deze plaat gefotosoept moeten zijn? De reden om mensen met een krant te fotograferen is om te bewijzen dat ze op dat moment nog in leven zijn.

  Helaas gaat dat hier niet op. De zichtbare pagina bevat slechts een artikel over Castro, dat desnoods 10 jaar geleden geschreven kan zijn.

  Als ze hadden gefotosjopt met de reden hem “levend” te laten overkomen, dan hadden ze wel een duidelijker krant genomen, MET actueel nieuws.

  Het lijkt hier wel de wachtkamer van de huisarts nadat er in de Libelle een artikel heeft gestaan over een zeldzame ziekte.

 10. 31

  @Cpt. Iglo #21 : Ik betwijfel of de door u ingezonden foto inderdaad gefotofuckt is, omdat de leden van het rompkabinet amper een gezicht hebben :-)

  Het kan dus heel goed een autentieke opname zijn…

 11. 34

  Ik vind vooral de chocoladelettering te strak – Photoshop heeft zo’n handige perspectiefoptie. Heeft iemand toegang tot de pers-ultra-hires versie?

 12. 37

  Wat mij meteen opvalt is dat hij er jonger uitziet. Zijn moedervlekken missen. Ze staan wel op de krant maar niet meer op “Fidel”. Kan me niet voorstellen dat hij even weg is voor een facelift en het verwijderen van moedervlekken…

 13. 38

  Dat zou nou leuk zijn. Terwijl iedereen zit te zoeken naar fotofuck-aanwijzingen blijkt de foto helemaal echt te zijn, maar de Fidel die er op staat niet: de ouwe Saddam-truc met de dubbelganger.

 14. 42

  Wat een kinderachtig gezeik zeg. ga eens over dingen zeiken bij je in de buurt, daar bereik je misschien nog iets mee! Alsof het hier allemaal zo geweldig is. En laat CUBA met rust.!!!