Foto des Tages – Zelfspot

natsheed

“Klimaatporno. Rechts heeft echt meer humor”, zo reaguurde gisteren MaxM op een postje over de klimaatfilm Age of Stupid. Dat je met rechtse mensen erg kan lachen dat mag na Wiegel alom bekend zijn. De grap met klimaatverandering is echter dat het helegaar geen issue van rechts versus links is?! Heeft iemand soms een idee wat de politieke kleur van de president van de Malediven is? Zeespiegelstijging staat vrij onverschillig tegenover rechtse lolbroeken of linkse zuurpruimen. Hoe dan ook Mohamed Nasheed heeft wel zelfspot om als staatsman met zijn bureau in de branding te gaan zitten, dat zie je Jan Peter Balkenende (rechts van het midden?) toch niet zo snel doen.

 1. 2

  Stond ooit op een borrel met rechtse journalisten, was erg lachen totdat ze begrepen wie ik was, “maar je ziet er helemaal niet links uit” bracht er eentje verbijsterd uit.

 2. 3

  @2: Haha, dat krijg ik als GroenLinkser ook regelmatig te horen. “Goh, ik had niet gedacht dat je bij een linkse partij zou zitten.” Na doorvragen blijkt het gewoon niet binnen die rechtse koppies te passen dat je links kunt zijn zonder geitenwollen sokken te dragen.

 3. 4

  En zo kom je ook hele lieve, schattige, vriendelijke mensen tegen die het nooit over zwaarwichtige onderwerpen hebben – maar wel PVV stemmen omdat ze altijd links hebben gestemd en nu vinden dat deze partijen vooral in de steden (linkse colleges) het land hebben laten verloederen.

 4. 5

  “het land hebben laten verloederen”

  Waar komt dat idee toch vandaan? Zo verloederd is NL toch helemaal niet of ligt dat nou aan mij? 25 jaar geleden hadden we ook kutmarokkaantjes en asociale no-go-woonwagenkampen (ik weet het, want kwam bij beiden over de vloer). Het gaat GOED in Nederland! En dat ga ik vaker roepen.

  HET GAAT GOED IN NEDERLAND! Het feit dat zoveel mensen tijd over hebben om te klagen over non-issues bewijst dat. Je komt er alleen niet mee in het nieuws.

 5. 11

  De president van de Malediven is rechts naar mijn mening en links naar de mening van een rechts-extremist. Het ligt er maar aan van waar je kijkt.

 6. 17

  Dáár is het geen links-rechts issue nee want het is een concreet probleem voor alle bewoners dat iedereen graag opgelost zou zien. Híer echter zijn we rijk genoeg om de consequenties van onze uitstoot grotendeels af te kopen (verhogen dijken) dat gecombineerd met het idee dat we als klein landje toch wel free-riden op de mileumaatregelen die genomen worden door andere landen is het vooral de vraag hoe sociaal je wilt zijn door zelf ook mileumaatregelen te nemen.

  En dan kom je dus uit bij een links-rechts tegenstelling.

 7. 18

  Ooit de documentaire “Global Warming: doomsday Called Off’ gezien? Vooral even kijken vanaf ca. 25 minuten. (http://video.google.com/videoplay?docid=-3309910462407994295#). Conclusie van de Zweedse onderzoeker Nills Axel Mörner (paleogeofysica): de afgelopen 50 jaar is de zeespiegel bij de Malediven eerder gedaald dan gelijk gebleven, maar zeker niet gestegen.
  Een uitgebreid artikel over hoe moeilijk het is zeespiegelstijgingen te meten en te verklaren vindt u hier: http://www.klimatosoof.nl/node/16

  PS: Ik behoor tot de linkse skeptici, die bestaan ook.

  Ik ken Carlos inmiddels een beetje: hij houdt meer van voorspellingen op basis van onevenwichtige en onvolledige IPCC-modellen dan van waarnemingen. Het grote euvel waar alarmisten aan leiden. Enfin, de Derde Wereld vindt het klimaatalarmisme wel aangenaam, het geeft ze een extra reden geld te eisen van het westen.

 8. 19

  ‘Leiden’ moet uiteraard ‘lijden’ zijn. Enfin, het lukt mij niet de tekst te redigeren via de redigeerknop. De tekst in het kadertje blijft heen en weer springen.

 9. 21

  @Bismarck: De Maladiven liggen net ietsje ten zuidwesten van de punt van India. Het kleurtje is daar lichtblauw. Gen stijging dus. Zoals ik – of liever Mörner – stelde zou er eerde sprake moeten zijn van een daling dan dat het gelijk is gebleven. In ieder geval geen stijging. NASA baseert zich op satellietmetingen, waarvoor altijd correcties worden uitgevoerd. Zie artikel op klimatosoof waar ik naar verwijs hoe complex en dus discutabel dat is. Mörner vertrouwt ook nog op visuele waarnemingen ter plekke. Bekijk de documentaire waar ik naar verwijs en trek zelf je conclusies of zijn constateringen hout snijden of niet.

 10. 22

  Ik denk dat de president van de Malediven bij zijn grote buurman India moet aankloppen. Als die een miljard indiers allemaal gaan autorijden en een airco nemen, dan zit daar de komende jaren de bulk van de co2-emissie. Tenzij het allemaal electrisch gaat uit kerncentrales natuurlijk, maar die keus is aan India.